Az ORTT elnökjelöltje hagyná a sárga karikákat

Vágólapra másolva!
Három frakció már biztosan támogatja Hajdu Istvánt az ORTT elnöki posztjára a hétfői szavazáson, a Fidesz még gondolkodik. Az elnökjelölt nem vizsgálná felül a korábbi, nagy vihart kavart döntéseket.
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Hajdu István, az ORTT-elnökjelöltje Fotó: Barakonyi Szabolcs

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) kiegyensúlyozott működésére tenné a hangsúlyt Hajdu István, amennyiben megválasztanák a testület elnökének - derült ki a jelölt kulturális bizottsági meghallgatásán. Hajdu István személyéről hétfő este szavaz a parlament: az MSZP-frakció egységesen támogatni fogja, a Fidesz még gondolkodik, hogy hogyan szavazzon, az MDF és az SZDSZ képviselői pedig várhatóan igennel voksolnak.

A régi ügyeket nem venné elő, a korábbi döntéseket (például a korhatárokat jelző sárga karikát) nem vizsgálná felül - jelentette ki Hajdu István, aki a hatósági, piacszabályozási és szakmai konzultatív feladatokat egyaránt fontosnak tartja az ORTT működésében. ORTT-elnökként Hajdu István az ügyhátralékok ledolgozását, piactanulmányozási munka elindítását, valamint a panaszos ügyekben gyors és következetes döntéseket ígért a kulturális bizottságnak.

Hajdu Istvánnak csak nyolc hónapig tartana a megbízása, mivel akkor a teljes testületnek lejár a négyéves mandátuma. Az elnöki poszt Körmendy-Ékes Judit lemondása miatt üresedett meg több mint két hónappal ezelőtt.