Boross Péter: A Fidesznek érdes a stílusa

Vágólapra másolva!
Boross Péter volt miniszterelnök Győrben, az Ifjúsági Demokrata Fórum rendezvényén igaztalan vádaskodónak nevezte a Fideszt. Az MDF-es politikus szerint a Fidesznek visszafogottabban kellene politizálnia. Az ország nemzetközi megítélésének pedig  a Fidesz árt azzal, hogy nem támogatja egyértelműen az uniós csatlakozást.
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Boross Péter

Az elmúlt napokban fideszes politikusok élesen kritizálták az MDF-et. A tévékuratóriumok választásakor ugyanis az MDF ugyanannyi jelöltet akart állítani, mint a nagyobb frakcióval rendelkező Fidesz, és az ellenzékieknek és kormánypártiaknak közösen kell négy-négy jelöltet megnevezniük. Miután a Fidesz ragaszkodott a 3-1 arányhoz a javukra, az MDF-es képviselők a kormánypártiak segítségével megválasztottak 2 MDF-es kurátort, és az MDF tervei szerint a Fidesz által most betöltetlen helyekre is saját jelöltjeiket választják meg.

A Fidesz az affér alkalmával kivonult a parlamentből, és több vezető politikusuk is azt nyilatkozta, hogy az MDF összejátszik az MSZP-vel. Boross Péter volt miniszterelnök, MDF-es politikus szerint "ez az MDF-et ért legigaztalanabb vádak egyike". Boross az MDF ifjúsági szervezetének, az Ifjúsági Demokrata Fórum győri választmányi ülésén szólalt fel. "Pártkapcsolatról az MSZP-vel szó sem lehet" - jelentette ki pártja nevében.

Boross szerint MDF nem engedheti meg, hogy baloldali többségű, csonka kuratórium alakuljon. Ezért ha a Fidesz továbbra sem nevezi meg jelöltjeit, akkor az MDF-nek kell betölteni a maradék két ellenzéki helyet is. Hozzátette, hogy ellenzékben nem lehet kötelező, hogy saját véleményét ne mondhassa ki az MDF.

Boross kritizálta a Fidesz Európai Uniós politikáját is, mert nem támogatják egyértelmű nyilatkozatokkal Magyarország belépését az EU-ba. Szerinte a nagyobbik ellenzéki párt taktikázása árt az ország nemzetközi megítélésének.

Boross a Fidesz tárgyalási stílusát általában érdesnek nevezte. "Ha ezeket a stílusjegyeket nem vizsgálja felül, mérhetetlen konfliktusoknak teszi ki magát, miközben sok felfogást ötvöző néppárt kiépítésére törekszik."