Újabb vitanap a kormány működéséről

Vágólapra másolva!
Áder János, a Fidesz frakcióvezetőjének kezdeményezésére kedden vitanap lesz a Parlamenntben "Sodródó kormányzat, bizonytalan jövő?" címmel. Legutóbb tavaly októberben volt a Fidesz kezdeményezésére hasonló vitanap, akkor a kormány ígéreteit kérték számon.
Vágólapra másolva!

A házbizottság csütörtöki ülésén döntött arról, hogy jövő héten kedden megtartják azt a vitanapot, amelyet Áder János, a Fidesz frakcióvezetője kezdeményezett. A Fidesz "Sodródó kormányzat, bizonytalan jövő?" címmel kíván vitanapot tartani.

A kormány tevékenységével kapcsolatban utoljára tavaly októberben kezdeményezett vitanapot a Fidesz "Merre tart Magyarország?" címmel. Az ellenzéki párt eredeti tervei szerint akkor a kormány addigi tevékenysége, a kormányprogram és az EU-csatlakozás volt a fő téma (később az EU-csatlakozásról külön vitanapot is tartottak). Áder akkor azzal indokolta kezdeményezését, hogy sok kérdésben nem látni, merre akar kormányozni az MSZP. Példaként említette, hogy szerintük az MSZP-nek nincs meghirdetett, világos gazdaságpolitikája, oktatáspolitikája, szociálpolitikája. A vitanapon azonban a kormánypárti képviselők folyamatosan az EU-csatlakozásra terelték a szót, így arról beszéltek a legtöbbet.

A Fidesz azóta is rendszeres sajtótájékoztatón bírálja a kormányt a szerintük hiányzó vagy téves intézkedések miatt.