Az OEP-nél nem tudnak titkos megfigyelésről

Vágólapra másolva!
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának nincs birtokában olyan konkrét bizonyíték, amely arra vonatkozna, hogy a szervezetnél titkos adatgyűjtés, megfigyelés történt volna, egyik munkatársa azonban erre utaló bejelentést tett nála.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap csütörtökön arról adott hírt, hogy az OEP-nél titkos adatgyűjtés és megfigyelés gyanúja merült fel, amelyben kívülről állami alkalmazottakat is megfigyeltek a sokmilliárdos gyógyszerár-támogatások megszerzése és megtartása érdekében. A Magyar Hírlap szerint ez indokolja azt, hogy - a lap információi szerint - a Nemzetbiztonsági Hivatal az OEP fokozott nemzetbiztonsági ellenőrzését rendelte el.

Matejka Zsuzsanna főigazgató az üggyel kapcsolatban egyetlen kérdésre sem válaszolt, annyit ugyanakkor elmondott: az elmúlt napokban a gyógyszerügyekkel foglalkozó egyik munkatársa közölte vele, arra utaló jelek vannak, hogy személyét nem megengedhető módon megfigyelik és zaklatás éri.

Ugyanezen a napon kért interjút az OEP főigazgatójától a Magyar Hírlap újságírója, aki azt közölte vele: úgy értesült, hogy a pénztárnál meg nem engedett eszközökkel figyelik meg a köztisztviselőket és róluk rendszeresen jelentéseket készítenek.

Matejka elmondta: az újságíró az erről szóló anyagot számára nem adta át. Hozzátette: ezt követően megtette a szükséges bejelentéseket, és megtörtént az intézkedés a szükséges megelőző lépések végrehajtására.