Vágólapra másolva!
Nem vette napirendjére a Fővárosi Közgyűlés hétfőn este kezdődött rendkívüli ülésén azt a három ellenzéki frakció által egyaránt szorgalmazott javaslatot, hogy a közgyűlés tárgyaljon a Terror Háza Múzeum pengefalának fennmaradásáról.
Vágólapra másolva!

A közgyűlést a fővárosi önkormányzat ez évi költségvetésének megtárgyalása miatt hívta össze Demszky Gábor főpolgármester, aki jelezte bevezetőjében, hogy döntés ez ügyben a kedden délután folytatandó ülésen várható.

Deutsch Tamás (Fidesz-MKDSZ), Szőke László (MDF) és Zsinka László (MIÉP) frakcióvezető egyaránt úgy vélte, hogy ez az ügy Demszky Gábor politikai jellegű közbelépése miatt szakmaiságát elvesztette, politikaivá vált. Az ellenzékiek szerint mivel a kérdéskör átpolitizálódott, időszerű lenne, ha a közgyűlés mondaná ki a végső szót a pengefal fennmaradásáról.

A közgyűlés MSZP-SZDSZ-többsége nem támogatta az ellenzékiek javaslatát, így ez a kérdés nem került a testület elé.

A közgyűlés ezt követően nem tudta elfogadni napirendjét, mivel a minimálisan szükségesnél eggyel kevesebb, azaz csak 33 MSZP-SZDSZ-képviselő vett részt a szavazásban.

Ezt követően Grosser János (MSZP) félórás szünetet kért, hogy megvárják, amíg ismét megfelelő számú koalíciós képviselő lesz az ülésteremben.

A Fővárosi Közgyűlés Városház utcai dísztermében több mint félszáz - magát "polgári körösnek" nevező - személy demonstrált a karzaton és az ülésteremben helyet foglalva a pengefal fennmaradása mellett.