Hazaengedték a műegyetemi tűz sérültjeit

Vágólapra másolva!
Elhagyhatták a kórházat szerdán a kedd esti kollégiumi tűz után füstmérgezéssel beszállított diákok. A kórházban oxigént kaptak, és ellátták a kisebb sérüléseiket, amelyeket menekülés közben szereztek. Az első szakértői vélemények szerint az anyagi kár kétmillió forint. Szándékos gyújtogatás gyanúja nem merült fel.
Vágólapra másolva!

Elhagyhatta az Erzsébet kórházat a kedd esti budai kollégiumi tűz 17 sérültje. Zacher Gábor, a toxikológia főorvosa az [origo]-nak elmondta, hogy 15 fiatalt a mentők vittek be a kórházba, ketten pedig maguk jelentkeztek rosszullét miatt. Mindnyájan füstmérgezést szenvedtek, de súlyos mérgezett nem volt köztük. Köhögtek, begyulladt a szemük, hányingerük volt. A kórházban oxigént, hányingercsökkentőt kaptak, és szerdán hazamehettek. Több diák testén kisebb horzsolások, sérülések is voltak, ezeket menekülés közben szerezték.

A tűz kedd este keletkezett a Budapesti Műszaki Egyetem Kármán Tódor kollégiumában, a szemétledobó rendszerben. A füst az épület több szintjét is beterítette. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet, majd darus kocsikkal emeletről emeletre átvizsgálták a szobákat. Néhány diák a tetőre menekült, a tűzoltóknak onnan kellett őket lehozniuk. A mentés után nagy teljesítményű ventilátorokkal szellőztették át az épületet, a diákok még este visszatérhettek az Irinyi utcai kollégiumba.

Az első szakértői vélemények szerint az anyagi kár kétmillió forint, az épületben nem semmisült meg semmi, de betörtek az ablakok, és a több folyosót és szobát ki kell festeni. A HavariaPress értesülései szerint a tüzet feltehetőleg egy cigarettacsikk okozta, a szándékosság gyanúja nem merült fel.