Tovább csúszhat az új BS átadása

Vágólapra másolva!
Új helyszínt keres a sporttárca a március 16-i rendezvényére, mert az új BS várhatóan nem lesz kész addigra. A sportaréna átadási határidejét többször módosították: a legutóbbi változat szerint február 24-ig kellene elkészülnie a kivitelezőnek.
Vágólapra másolva!
Tervek nélkül szerződtek a Budapest Aréna építésére/itthon/20021204tervek.html

A legutóbbi ellenőrzés során kiderült, hogy a módosított szerződésben foglalt új határidőhöz képest is késésben van a Budapest Sportaréna kivitelezése, így kérdéses a létesítmény február 24-iki, illetve a komplex beruházás márciusi 15-iki átadása - mondta Görözdi György, a GYISM BS-beruházással is foglalkozó Olimpiai Projektirodájának vezetője. Görözdi hozzátette: várhatóan nem lehet majd az új csarnokban megrendezni a tárca március 16-án esedékes díjátadó gáláját, ugyanakkor nem fenyegeti veszély az április 15-én kezdődő Divízió I-es jégkorong-világbajnokságot.

Az elmúlt időszakban választanunk kellett: vagy kerüljön átadásra a létesítmény minél hamarabb, vagy pedig legyen a lehető legjobban felszerelve. Mi az utóbbi mellett foglaltunk állást - magyarázta Görözdi György. Köpf Károly, a sportért felelős helyettes államtitkár ehhez annyit fűzött hozzá, hogy - noha a minisztériumban még mindig bíznak a határidők betartásában - az ünnepség lebonyolítására mindenképpen egy reprezentatív "póthelyszínt" keresnek.

Egyértelműen elsődleges, hogy a Budapest Sportaréna építkezésének eredeti, majd módosított szerződésében foglalt beruházások maradéktalanul megvalósuljanak, s csak ezután következik az átadás.

Ha nem adják határidőre a Budapest Sportarénát, akkor a beruházó francia cég február 25-től fizeti az előzetesen megállapított napi 21 millió forintos kötbért. Ezt az MTI érdeklődésére Szilvásy György, a GYISM közigazgatási államtitkára hozzátette: még minden lehetséges az is, hogy február 24-re befejeződik a létesítmény összesen 42 részterületen folyamatosan zajló átadás-átvétele.

Semmit nem engedünk kihagyni azokból a beruházásokból, amelyekkel rendelkeznie kell a BS-nek a szerződések értelmében. E hét végére kiderül, hogy lesz-e újabb késés, vagy sem - tette hozzá Szilvásy György.

Az új BS épületének eredetileg tavaly december 15-re kellett volna elkészülnie, a kivitelezés során tapasztalt korábbi késés miatt azonban a GYISM és a beruházó-működtető francia cég egyeztető tárgyalásait, s a szerződés módosítását követően a dátum február 24-re módosult. A létesítmény teljesen megújult környezetét az első változat szerint is március 15-én kellene (kellett volna) átadni.