Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődik a Legfelsőbb Bíróságon Stadler József újabb büntetőpere. Az akasztói vállalkozót első fokon 5 és fél év börtönre és kétmilliós pénzbüntetésre ítélték csalás, adócsalás és okirathamisítás miatt.
Vágólapra másolva!

A stadionépítőként, műgyűjtőként, szépségverseny-szervezőként is ismert Stadler Jószef akasztói vállalkozót tíz évvel ezelőtti bűncselekményekkel, többek között csalással, adócsalással, magánokirat-hamisítással és számviteli fegyelem megsértésével vádolja az ügyészség.

A vállakozó első büntetőpere még 1997-ben kezdődött, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Az 1998. áprilisi ítélet szerint kilenc évre kellett volna börtönbe vonulnia a vállalkozónak, emelett vagyonelkobzással is sújtották volna. A Legfelsőbb Bíróság azonban 1999. júniusában téves ténymegállapítás miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárásra kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot.

A megismételt elsőfokú eljárásban már jóval enyhébb büntetést kapott a vállalkozó: nem jogerősen öt és fél év börtönre és kétmillió forint pénzbüntetésre ítélték. Stadlert egyebek között különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalásban, adócsalásban, magánokirat-hamisításban és számviteli fegyelem megsértésében találták bűnösnek. A vádlott által okozott összes kár mértéke meghaladja az egymilliárd forintot.

Stadler mindvégig tagadta bűnösségét és fellebbezett az ítélet ellen, így szerdán a Legfelsőbb Bíróság kezdi meg az ügy tárgyalását.