Bauer szívesen lenne az SZDSZ elnöke

Vágólapra másolva!
Elfogadná az SZDSZ pártelnöki posztjára történő jelölést Bauer Tamás, amennyiben megfelelő ajánlást kapna ehhez. Az SZDSZ volt parlamenti képviselője ezt a párt országos tanácsának szombati, budapesti ülésén jelentette be.
Vágólapra másolva!

Az eseményt követően Bauer Tamás a távirati irodának elmondta: a jelenleginél sokkal markánsabb, kezdeményezőbb szabad demokrata politikára lenne szükség. Hozzátette, hogy a koalíción belül - amelynek, mint fogalmazott, nemcsak híve, hanem harcosa is - az SZDSZ-nek sokkal határozottabban kell világossá tennie a politikai törekvéseit a múltra, a jelenre és a jövőre vonatkozóan egyaránt.

Bauer Tamás szerint az SZDSZ-nek markáns gazdaságpolitikai arculatot kell felmutatnia, és a pártnak határozottabban kellene elveit képviselnie a tiszta közélettel kapcsolatban is.

Rámutatott: az elmúlt hetekben az SZDSZ-ben és a párton kívül is mindenki természetesnek vette, hogy Kuncze Gábor jelenlegi pártelnöknek nem lesz kihívója a márciusi tisztújító küldöttgyűlésen.

Bauer Tamás szerint ugyanakkor az SZDSZ-en belül és azon kívül is általános a fásultság és az elégedetlenség amiatt, hogy az SZDSZ-ben nem jól mennek a dolgok. Azt gondolom, hogy a változás lehetőségét fel kell kínálni és ezek után az SZDSZ küldöttein múlik az, élnek-e ezzel a lehetőséggel - fűzte hozzá.

Egy kérdésre adott válaszából kiderült, hogy sem a párt vezetőségét képező ügyvivők közül, sem mástól nem kezdett el támogatókat gyűjteni maga mellé, és nem kívánja a párt tagságát "kunczeistákra és baueristákra" osztani.

Arra a kérdésre, hogy elnökké választása esetén együtt tudna-e működni a jelenlegi pártelnökkel azt válaszolta: természetesen. Az SZDSZ-ben az elnök-jelöltséghez ötven tag, vagy öt szervezet ajánlása szükséges.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Horn Gábor ügyvivő elmondta, hogy "Gondolkozz Európában!" szlogennel az SZDSZ is kampányt indít az uniós csatlakozás támogatása érdekében. Kuncze Gábor pártelnök megerősítette, hogy az SZDSZ az európai parlamenti képviselők megválasztásával kapcsolatban - a parlamenti pártok közül egyedüliként - a nyílt listás szavazást támogatja. Kuncze azt is közölte, hogy a választás során szóba sem jöhet semmilyen közös lista, az SZDSZ önállóan indul.