Mádl aláírja a drogtörvényt

Vágólapra másolva!
Lapinformációk szerint Mádl Ferenc hétfőn aláírja a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását. A köztársasági elnök a számára engedélyezett utolsó napig gondolkodott a törvény sorsáról. Sokan attól tartottak, hogy a szociális törvény után ezt a törvényt is visszaküldi a parlamentnek megfontolásra.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság és a Magyar Hírlap is úgy tudja, hogy Mádl Ferenc aláírja az előtt fekvő két törvényt: az átvilágítási törvényből megmaradt levéltári törvénymódosítást és a Btk. megváltoztatásáról szóló szabályozást.

A drogok történelmehttp://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/07291.2.3713080696113458165A Fókusz Online könyvajánlatából

Kormánypárti politikusok is tartottak attól, hogy az államfő esetleg nem írja alá a törvényt a droghasználat megítélésére vonatkozó, a korábbinál enyhébb rendelkezések miatt megfogalmazott ellenzéki kifogások, és százezer aláíró kérése miatt.

A Népszabadság hozzáteszi: Mádl Ferenc nem véletlenül várt az aláírással az utolsó pillanatig, bizonytalanságot okozva ezzel a kormánykoalíció köreiben. Ott ugyanis nem tudhatták, hogy a szociális törvénycsomag visszaküldése kivételes döntés volt, vagy az államfő által bejelentett aktívabb államfői szerepvállalás egyik első lépése.

Szakértők szerint a törvény jogilag nem támadható. Zlinszky János volt alkotmánybíró véleményezte a jogszabályt, és arra a következtetésre jutott, hogy a módosítással javult a szabályozás a Fidesz-korszakban alkalmazott törvényhez képest.