Vágólapra másolva!
Horváth Aladár, a hétvégi elektori gyűlésen az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egy kivétellel minden mandátumát megszerző Demokratikus Roma Koalíció (DRK) listavezetője közölte: együtt kíván működni a Lungo Drommal. Ha Horváth Aladárt választják az OCÖ elnökévé, lemond miniszterelnöki tanácsadói tisztségéről.
Vágólapra másolva!

Horváth Aladár hajlandó együttműködni a hétvégi elektori gyűlésen alulmaradt Lungo Drom képviselőivel. Ugyanakkor azt kizártnak tartja, hogy Farkas Flórián, az OCÖ volt elnöke, a Lungo Drom elnöke vezető szerepet kapjon a roma önkormányzatban.

- Nem a személy vagy a szervezeti hovatartozás számít, hanem az elvégzett munka mennyisége, minősége - jelentette ki Horváth Aladár. Mint mondta, korábban is nyitottak voltak arra, hogy az LD képviselői is bejussanak az új OCÖ-be, így az ne legyen "egyszínű", a szombati voksoláson pedig több olyan személy is bizalmat kapott, aki korábban a LD-hez tartozott. - Ha nem vonul ki embereivel, akár még Farkas Flóriánnak is esélye lett volna bejutni a testületbe - tette hozzá Horváth.

A politikus úgy vélekedett: a jövő hónapra ígért egyeztetéseken számos, a helyi és az országos kisebbségi önkormányzatokat érintő kérdést kell majd tisztázni. Lényegesnek nevezte a szociális, a politikai és a nemzetiségi jogérvényesítés szétválasztását, a kisebbségi önkormányzati struktúra integrálását a közjogi rendszerbe.