Nem kapott engedélyt a Vér és Becsület

Vágólapra másolva!
Nincs engedélye a február 1-jére, a Várba tervezett megemlékezésre a Vér és Becsület Kulturális Egyesületnek - közölte az ORFK. A neonácinak tartott szervezet vezetője korábban viszont azt állította, hogy már tavaly októberben megkapták a rendőrségtől a szükséges engedélyeket.
Vágólapra másolva!

Miközben Domokos Endre János, a Vér és Becsület Kulturális Egyesület ügyvezetője állítja, hogy rendelkeznek a február 1-jére, a budai Várba tervezett megemlékezés megtartásához szükséges rendőrségi engedéllyel, Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az [origo]-nak ezt tagadta.

A szóvivő azt mondta, hogy a Vér és Becsület Kulturális Egyesület tavaly október 27-én valóban bejelentette, hogy 2003. február 1-jén megemlékezést akarnak tartani a budai Várban. Mivel azonban a kérelemben több formai hibát is találtak a rendőrök, visszaküldték azt az egyesületnek hiánypótlásra és érdemben nem foglalkoztak a beadvánnyal. Az egyesület vezetője azóta sem reagált a rendőrök felszólítására - mondta Garamvölgyi. Így jelenleg nincs érvényes területfoglalási engedélye a neonácinak tartott szervezetnek.

Domokos viszont egy korábbi közleményében tényként közölte: a Vér és Becsület "február 1-jén a budai Várban az 1945. február 11-i kitörésben és az azt megelőző ostromban elesettekről tart megemlékezést, ahogy azt a BRFK Közbiztonsági Osztályának tavaly október 27-én benyújtott és a rendőrség által tudomásul vett bejelentésük is tartalmazza."

A jogszabályok szerint a tervezett gyűlést legkésőbb 72 órával megtartása előtt kell bejelenteni a rendőrségen, így elvileg még beadhat újabb kérelmet a Vér és Becsület.

Komáromi Gergely