Vágólapra másolva!
Nincsen hótól elzárt település az országban. Magyarországon minden település elérhető és a lakosság alapellátása is biztosított.
Vágólapra másolva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szerint a csütörtökön estig leesett hó az este kilenc órai állás szerint még nem okozott katasztrófahelyzetet, Magyarországon minden település elérhető és a lakosság alapellátása is biztosított.

A főbb útvonalak és az autópályák járhatóak, a vonatok kisebb késésektől eltekintve zavartalanul közlekednek, a légiközlekedésben nincsenek fennakadások.

Rosszabb a helyzet az alsóbbrendű illetve mellékutakon, ezek egy része személyautóval nem, vagy csak nehezen járható. Több elakadt, megcsúszott autó van az utakon, ezek kimentése a tűzoltók feladata. Egy átlagos naphoz képest duplájára nőtt a műszaki mentések száma.

Sorozatos balesetek a havas utakon/itthon/20030109ejszakai.html

A tűzoltók néhány esetben a mentők kérésére néhány esetben betegek, sebesültek szállításába is besegítettek. A polgári védelem munkatársai felkészültek a helyzet rosszabbodása esetén az elakadt autók utasainak a kijelölt melegedőkbe szállítására.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a megyei védelmi bizottságok felkészültek a hó által okozott problémák megoldására.