Az áremelésekről dönt a kormány

Vágólapra másolva!
Pénteken tartja idei első ülését a kormány. Ezen dönthetnek az áram, a gáz és az autópályadíj emeléséről és a Terror Házától elvont költségvetési támogatás pótlásáról.
Vágólapra másolva!

Véget ért a kormány tagjainak a szabadság. A kabinet pénteken tartja idei első ülését, amelyen terítékre kerülhet a lakossági elektromos áram, valamint a gáz áremeléséről szóló tervezet. Előbbi várhatóan 8-9, utóbbi 6-6,6 százalékkal drágulhat. A miniszterek valószínűleg döntenek a sztrádadíj emeléséről is - írja a Magyar Hírlap. Medgyessy Péter még a parlament december 23-ai ülésén megígérte az ellenzéknek, hogy a kormány idei első ülésén tárgyalnak a terror Házától megvont támogatás pótlásáról.

A kabinet részletes hetirendje csak a tárcák szerdai közigazgatási egyeztetést után áll össze, de az biztos, hogy a miniszterek tárgyalnak a szociális törvényről - mondta Gál J. Zoltán kormányszóvivő. A törvényt az Országgyűlés tavaly év végén fogadta el, majd Mádl Ferenc államfő visszaküldte megfontolásra a parlamentnek. A köztársasági elnök szerint ugyanis annak egyes rendelkezései hátrányosan érintik a szociális alapellátást nyújtó egyházi intézményeket. A kormánynak arról is döntenie kell, hogy a törvény újratárgyalása miatt kezdeményezi-e és mikorra az Országgyűlés rendkívüli összehívását - közölte a szóvivő.