Közlekedés - hétfő

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Budapest

Budapesten jelenleg nem végeznek sebességmérést.

A VIII. kerületben, a Tömő utca és Szigony utca kereszteződésében 2 gépkocsi karambolozott.

A Vörösvári út és a Vihar utca csomópontjánál hibásan üzemel a jelzőlámpa: a Vihar utcából érkezőknek állandó pirosat jelez. Figyelemmel hajtsanak át.

A Bécsi úton a Bojtár utca és az Óbudai temető közötti szakaszon sárgán villognak mindhárom csomópontban a jelzőlámpák, itt is fokozott óvatossággal kell vezetni.

A Róbert Károly körúton minden sávban lassú a haladás a Hungária felüljárótól az Árpád hídig. A Thököly úton kifelé is csak lépésben lehet előrejutni.

A Kálvin téren mindegyik irányból nehéz az átjutás. Budán a Lánchídhoz vezető útvonalak telítettek.

Vidéki utak

A személyautósoknak kifelé és befelé Hegyeshalomnál harminc percet kell várakozniuk. A teherautósok kifelé Hegyeshalomnál három és Rábafüzesnél két órás várakozással számoljanak.

Az M1-es autópályán a burkolat- és hídfelújítások véget értek, a pálya végig zavartalanul járható. Az M3-as autópálya új szakaszát Füzesabony és Polgár között átadták a forgalomnak, ahol december végéig díjmentesen ill. matrica nélkül autózhatnak. Az M7-es autópályán csak kisebb korlátozások vannak érvényben, a terelések megszűntek és a csomópontok is járhatók.

Az 5-ös főúton Alsónémediben 7.5 tonnás, Kiskunfélegyházán pedig 5 tonnás súlykorlátozást vezettek be. Az ennél nehezebb teherjármuvek csak célfuvarban hajthatnak be, a többinek kerülni kell. A 6-os főúton Adonynál csomópont épül: az 51-es km-nél útszűkületre készüljenek. Dunaföldvárnál, hídépítési munkák miatt van félpályás lezárás. Szigetvárnál csatornafektetés miatt kell félpályás lezárásra számítani.

A 11-es főúton Szentendrénél vízcsőtörés miatt van a 20-as km-nél útfelbontás a főváros felé. A 33-as főúton Besenyőtelek és Poroszló között több helyen javítási munka miatt van útszűkület és sebességkorlátozás. A 81-es főúton Pérnél csomópontépítés miatt zárták le a fél útpályát. A 83- as főúton Pápa és Takácsi között a hidat szélesítik, csak egy sáv járható. A 86-os főúton Beled és Szil között aszfaltozás miatt kell útszűkületre számítani. A Tiszán ma szétszedik a Tiszadob és Tiszaluc közötti pontonhidat, napközben 7-16 óra között komppal kelhetnek át.

A Dunántúlon a hajnali havazás elállt, a só szórást követően vizes, nedves utakon közlekedhetnek. Somogy, Tolna és Fejér megyében helyen- ként hó szállingózik. Vas megyében Sárvár és Vasvár környékén a mellékutak havasak, a letaposott hótól síkosak. Az ország más területein száraz utakon közlekedhetnek, a látási viszonyok kielégítőek, de Zalaszentgrót és Lenti térségében ködfoltokra lehet számítani.