Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szabadlábon a Fő utcai rablógyilkosság vádlottja

Vágólapra másolva!
Szabadlábra helyezte a három és fél évvel ezelőtti Fő utcai rablógyilkosság elsőrendű vádlottját a Fővárosi Bíróság hétfői tárgyalásán kihirdetett végzésével. A vádirat szerint a férfi - társával együtt - kirabolt egy órásüzletet és lelőtte az eladót.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság elsőfokú, azonnal végrehajtható határozata szerint a bizonyítási eljárás jelenlegi állása nem indokolja F. Sz. Attila vádlott további előzetes fogva tartását. Egyúttal a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, azaz a vádlott nem hagyhatja el azt a települést, ahol tartózkodik. A bíróság szerint az előzetes letartóztatás törvényben meghatározott feltételeinek egyike sem áll fenn. Nem kell tartani sem szökéstől, sem az eljárás megnehezítésétől, sem bűnismétléstől. A szabadlábra helyező végzés indoklása szerint F. Sz. Attila büntetlen előéletű és az eljárás során együttműködött a hatóságokkal.

A vádirat szerint F. Sz. Attila elsőrendű vádlott egy társával 1999. június 24-én kirabolta a Fő utcai órásüzletet, mintegy 14 millió forint értékben vitt el márkás órákat és egy hangtompítós pisztollyal lelőtte az eladót.

F. Sz. Attila 2000 márciusában került előzetes letartóztatásba; a másfél éve megkezdődött büntető perben következetesen tagadta bűnösségét. Korábbi tárgyalásokon elmondta: csak a sajtóból tudta meg, hogy az órásüzletet kirabolták. Szerinte mások akarják ráterelni a gyanút, mert korábban összetűzésbe került vádlott-társaival.

A másodrendű vádlott a korábbi tárgyaláson a vádirattal egyezően magára és F. Sz. Attila is terhelő vallomást tett. A vádlottak szembesítése eredménytelen maradt. A büntetőper januárban folytatódik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről