Éjszakai autósüldözés lövésekkel

Vágólapra másolva!
El akart menekülni az igazoltatás elől egy ittas férfi Vas megyében. A hosszú üldözésben a rendőrök riasztólövéseket adtak le, a menekülő férfi pedig el akarta gázolni az egyik rendőrt, akinek sikerült félreugrania.
Vágólapra másolva!

Megfordult autójával és elmenekült egy közúti ellenőrzés elől egy férfi Vas megyében. Amikor a rendőrök ellenőrizni szerették volna a vezető iratait, a sofőr hirtelen megfordult, és az ellenkező irányba hajtott. A rendőrök riasztólövéseket adtak le, majd két autóval üldözőbe vették a menekülő férfit - olvasható az ORFK internetes oldalán. A férfit a riasztólövések sem állították meg.

Az autósüldözés kedd éjjel történt Kemenespálfalvánál. Hosszú üldözés után, melyben a végén már két rendőrautó is részt vett, úgy tűnt, egy lucernásban sikerült megállítani, amikor azonban az egyik rendőr közelebb lépett a kocsihoz, a menekülő hátramenetbe kapcsolt, és megpróbálta elgázolni a járőrt. A rendőrnek sikerült félreugrania, így csak az autója tört össze.

Több kilométeres újabb száguldás után sikerült csak úgy manőverezniük a rendőröknek, hogy a férfit végleg megállítsák. Kiderült, hogy utasa is van, azért akart elmenekülni az igazoltatás elől, mert ittas volt. A férfi ellen ittas járművezetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.