Vágólapra másolva!
Polt Péter legfőbb ügyész indítvánnyal fordult a Legfelsőbb Bírósághoz Tasnádi Péter házi őrizetével kapcsolatban. Nem hivatalos információk szerint Polt - az országos rendőrfőkapitány levelére reagálva - javasolja Tasnádi Péter házi őrizetének megszüntetését, ismételt előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt terjesztett a Legfelsőbb Bírósághoz Tasnádi Péter házi őrizetével kapcsolatban. A Legfelsőbb Bíróságra (LB) ma délben érkezett meg a legfőbb ügyészi indítvány, az LB szakmai kollégiuma már tanulmányozza, várhatólag néhány nap múlva döntés születik róla. Nem hivatalos információk szerint Polt - az országos rendőrfőkapitány levelére reagálva - javasolja Tasnádi Péter házi őrizetének megszüntetését, ismételt előzetes letartóztatását. Salgó László országos rendőrfőkapitány korábban levelet küldött Polt Péternek, melyben leírta, hogy Tasnádi hányszor szegte meg a házi őrizet szabályait, és azt javasolta, vizsgálják meg, indokolt-e az első fokon elítélt vállalkozót házi őrizetben tartani. Mivel Tasnádi eddig tizenötször szegte meg a házi őrizet szabályait, elképzelhető, hogy ismét előzetes letartóztatásba helyezik, és így visszakerül a börtönbe.

Szikinger Istvánt, Tasnádi Péter védőügyvédjét nem értesítették Polt beadványáról, szerinte csak a Legfőbb Bíróság határozatát közlik majd vele. Az ügyvéd szerint Salgó Lászlónak nem volt joga Tasnádi házi őrizetével kapcsolatos levelet írni az ügyészségnek. Az igazságszolgáltatás feladata ugyanis eldönteni, hogy házi őrizetben marad-e védencem - mondta. A jogszabályok szerint a rendőrségnek azonnal kell értesíteni a bíróságot, ha azt észleli, hogy valaki megszegi a házi őrizet szabályait - mondta Szikinger, aki nem tud róla, hogy voltak ilyen értesítések. Tasnádi Péter nem tud róla, hogy megszegte a házi őrizet szabályait, miután büntetést is kapott, még jobban odafigyelt a szabályok betartására - mondta Szikinger. Tasnádi Pétert a Pest Megyei Bíróság korábban azzal az indokkal büntette meg, hogy megszegte a házi őrizet szabályait, a végzést az ügyvéd megfellebbezte.

Tasnádi Pétert aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettéért első fokon, nem jogerősen 4 év 6 hónapra ítélték és májusban házi őrizetbe helyezték. Ezt megelőzően két és fél évet már előzetesben töltött. Tasnádi heti kétszer 4 órára vagy heti egyszer 8 órára hagyhatja el házát, ahol a rendőrség állandó ügyeletet tart. A házon kívül töltött időben is rendőri kíséretet kap, de a rendőrség szerint ekkor sem szólhatnak rá, ha túllépi a megszabott időt, csak feljegyzést készítenek a szabálytalanságokról.