Vizsgálat az Uránia ügyében

Vágólapra másolva!
A kulturális tárca az Uránia Nemzeti Filmszínház felújításával kapcsolatban felmerült hiányosságok miatt vizsgálatot indít.
Vágólapra másolva!

Kocsi László, a kulturális tárca politikai államtitkára elmondta, hogy az Uránia Nemzeti Filmszínház felújításával kapcsolatban felmerült hiányosságok ügyében vizsgálatot indítanak annak kiderítésére, vajon kit terhel a felelősség.

A kulturális tárca több ügyben - Bánk bán operafilm, Hídember költségvetése, Terror Háza, Millenniumi Kormánybiztosság működése, Millenniumi Városközpont - indított vizsgálatot. "Ezek még nem fejeződtek be - mondta az államtitkár - arra voltunk kíváncsiak, milyen gazdasági következményei vannak az említett ügyeknek a minisztériumra. A legfontosabb számunkra, hogy a Millenniumi Városközpont kulturális blokkjának építési részleteiről még ebben a hónapban megegyezzünk a beruházóval. A Trigránit képviselőjével már folytattunk megbeszéléseket, hamarosan újabb forduló következik. A minisztérium szeretné, ha kontrollt gyakorolhatna a beruházás során, egyben szeretné elérni, hogy mérsékeljék a költségeket." Kocsi László hozzátette, hogy szükséges az adott intézmények szakmai tervének újragondolása is.