Eddig 14 millióba került Tasnádi házi őrizete

Vágólapra másolva!
Az aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettéért első fokon 4 év 6 hónapra ítélt Tasnádi Péter augusztus 11-ig 15 alkalommal sértette meg a házi őrizet szabályait - erről az országos rendőrfőkapitány levélben számolt be Polt Péter legfőbb ügyésznek. Polt tanulmányozza a levelet és a hozzá csatolt dokumentumot, és ígéri: rövid időn belül válaszol. Tasnádi házi őrizetére eddig 14 millió forintot költött a közpénzből gazdálkodó készenléti rendőrség.
Vágólapra másolva!

Tasnádi Péter rendszeresen - augusztus 11-ig összesen 15 alkalommal - megsértette a házi őrizetéről szóló bírósági határozatot. Az aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettéért első fokon 4 év 6 hónapra ítélt vállalkozót májusban helyezték házi őrizetbe, miután két és fél évet már előzetesben töltött. Tasnádi heti kétszer 4 órára vagy heti egyszer 8 órára hagyhatja el házát, ahol a rendőrség állandó ügyeletet tart. A házon kívül töltött időben is rendőri kíséretet kap, de a rendőrök nem szólhatnak rá, ha túllépi a megszabott időt, csak feljegyzést készítenek a szabálytalanságokról. Mivel Tasnádi 15-nél is több alkalommal megsértette a házi őrizet szabályait, Salgó László országos rendőrfőkapitány erről levelet írt Polt Péter legfőbb ügyésznek. Polt tanulmányozza a levelet és a hozzá csatolt dokumentumot, rövid időn belül választ fog adni - mondta az [origo]-nak Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Tasnádi házi őrizetének költségei naponta 115 ezer forintba kerülnek, ami egy hónapban több mint három és fél millió forint, tehát május óta összesen 14 millió forintot fordítottak Tasnádi Péter házi őrizetére. Ez abból a levélből derült ki, amit Lamperth Mónika belügyminiszter küldött Nyitrai Zsoltnak (Fidesz), miután a képviselő szintén levélben érdeklődött a házi őrizet költségeiről. Az [origo] megkérdezte Bökönyi Istvánt, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokát arról, hogy mennyibe kerülne, ha Tasnádit előzetesben tartanák fogva, de egyelőre nem kaptunk választ.