Medgyessy haragszik Orbán kijelentése miatt

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor exkormányfő EU-csatlakozással kapcsolatos kijelentésére reagálva Medgyessy Péter közölte, hogy a kérdésről szavazás dönt. A miniszterelnök elmondta, hogy csalódott és haragszik a nyilatkozat miatt. A szocialisták heves reakcióit a Fidesz alelnöke szerint az MSZP rossz lelkiismerete indukálja.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor exminiszterelnök szerdán egy bicskei fórumon beszélt arról, hogy az európai uniós csatlakozással kapcsolatos alkotmánymódosítás megszavazásához az ellenzéki pártoknak világos feltételeket kell szabniuk, garanciát kell kérniük egyebek között a Széchenyi-terv folytatására, a földtörvény visszamódosítására és a jövőre tervezett 3 százalékosnál nagyobb béremelésre. Ezt a kijelentést az MDF elnöke, Dávid Ibolya is bírálta.

A csatlakozás kérdéseiről szavazással kell dönteni. Szavazás esetén két lehetőség van: igen, vagy nem. Kíváncsi vagyok, hogy Orbán Viktor a két lehetőség közül melyiket fogja választani - fogalmazott Medgyessy Péter miniszterelnök szombaton Pozsonyban, amikor az újságírók megkérdezték tőle: mit szól a volt kormányfő kijelentéséhez. "Látják, ezért kellett kormányváltás" - tette hozzá. A miniszterelnök közölte, számára nagy csalódás ez a nyilatkozat. "Úgy is mondhatnám, hogy haragszom, mert az, hogy személyes érdekeknek és pártpolitikai érdekeknek rendeli alá gyermekeink jövőjét, úgy gondolom, elfogadhatatlan" - kommentálta Medgyessy.

Szájer József, a Fidesz alelnöke azt mondta, hogy Orbán Viktor az EU-csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítás kapcsán nem napi pártpolitikai feltételekről, hanem az ország nemzeti érdekeit érintő garanciavállalásokról beszélt. Az exkormányfő szavait Szájer József szerint csak Dávid Ibolya, az MDF elnöke értette meg.