Az iskola tagadja Simek Kitti kitiltását

Vágólapra másolva!
A lakócsai általános iskola igazgatója állítja: ők nem kötelezték a nevelőapját lelövő lányt arra, hogy magántanuló legyen, a szülők kérésére Simek Kitti már február óta magántanuló. Az igazgató azt azonban megerősítette, hogy a település lakói azzal fenyegetőztek, hogy kiveszik a gyereküket az iskolából, ha a lány ott fog tanulni.
Vágólapra másolva!

Szó sincs Simek Kitti kitiltásáról, a most nyocadik osztályos lány február óta magántanuló - mondta az [origo]-nak a lakócsai általános iskola igazgatója, Bunyevácz József. A lány szülei februárban arra hivatkoztak, hogy édesanyja betegsége miatt nem tud rendszeresen bejárni az iskolába, ezért kérték, hogy magántanuló lehessen. Az iskolába tavaly szeptemberben iratkozott be - akkoriban költözött a család Lakócsára -, de már az első félévben is annyi hiányzása volt, hogy alig tudta lezárni a félévet - mondta az iskolaigazgató.

A tanév első napjaiban Kitti bejárt az iskolába, a rendőrök is innen vitték el kihallgatásra. Az iskolaigazgató erre azt mondta, hogy ő is csodálkozott rajta, hogy a magántanuló kislány elment az évnyitóra és az első tanítási napokra, de azóta újra nem jár be az iskolába. A település lakói nagyon felháborodtak a történteken, és azzal fenyegetőztek, hogy kiveszik a gyereküket az iskolából, ha a lány ott fog tanulni - mondta az iskola igazgatója, Bunyevácz József. Az iskola vezetősége behívta Simek Kitti édesanyját, és megállapodtak abban, hogy mindenkinek az lesz a legjobb, ha Kitti továbbra is magántanuló marad - állítja az igazgató.

Ennek ellentmondóan nyilatkozott Kitti édesanyja, aki azt állítja, hogy az igazgató kitiltotta lányát az iskolából, csak magántanulóként engedte tanulmányai folytatását. A kitiltással kapcsolatban az Oktatási Minisztérium közleményt adott ki, amely szerint a tanulót nem lehet kötelezni arra, hogy magántanuló legyen, ezt csak a szülő kérheti.

Az iskola igazgatója szerint még mindig érvényben van az a februári kérelem, amelyben a szülők az iskolához fordultak, hogy a lány magántanuló lehessen, ugyanis ennek a visszavonását nem kérte az édesanya.

Simek Kitti - saját bevallása szerint - augusztus 31-én éjjel, álmában lelőtte nevelőapját. Tettét azzal indokolta, hogy a férfi terrorizálta, rendszeresen verte, kínozta, és szexuálisan zaklatta. Korábban egyszer édesanyjával együtt feljelentették a férfit, de amikor ez kitudódott, a nevelőapa kényszerítette őket a feljelentés visszavonására. Ezek után döntött úgy, hogy nevelőapját annak saját fegyverével megöli.