Lovasék Sajtóklubja kikerülheti az ORTT-t

Vágólapra másolva!
A külföldről sugárzott adásokat nem felügyelheti az ORTT. Így Lovas István radikális jobboldali műsora, a Sajtóklub kikerülheti a testületet, amennyiben valóra válik a terv, és Burgenlandból szórják az adást. Így nem lehetne panaszt tenni az ott elhangzottak miatt, noha a Sajtóklubot korábban már többbször is elmarasztalták.
Vágólapra másolva!
Új rádió az osztrák határ mellőlhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=47059

Csak a Magyarországon végzett műsorszórást felügyelheti és ellenőrizheti az Országos Rádió és Televízió Testület a médiatörvény szerint. A külföldről sugárzott rádió- és televízióadásokra nem terjed ki a jogköre.

A Magyar ATV Sajtóklubjának egykori szereplői az ausztriai Burgenlandból szeretnének közép- és rövidhullámon sugározni, szavaik szerint a Szabad Európa Rádió mintájára. A jobboldali publicista, Lovas István szerint azért, hogy az ORTT ne álljon az útjában.

Ha a Sajtóklubnak sikerülne Ausztriában frekvenciaengedélyt kapnia és sugároznia, akkor Magyarországon nem lehetne panasszal fordulni az ott elhangzott szövegek miatt. Az ORTT korábban már többször is elítélte a Sajtóklubot, és megállapította a műsorról, hogy megsértette a médiatörvényt.

Az, hogy az Ausztriából sugárzott rádióadás Magyarország mekkora részén fogható, az az adóberendezéstől és a frekvenciától függ. Megfelelő hullámhossz és nagy teljesítmény esetén elvileg az egész országban hallható lehet a Burgenlandból terjesztett adás.