Közlekedés - vasárnap

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Budapest

A VIII. kerületben a Reviczky utcát és az Ötpacsirta utcát lezárták a forgalom elől, mert díszburkolatot építenek.

Rákospalotán a Bánkút utcában megkezdték a villamospálya felújítását a Szent Korona útja és a Páskomliget utca között, ezért ezen az útszakaszon csak irányonként egy-egy szűk sáv járható. A 96-os autóbuszok terelőúton járnak. A 69-es villamosok - október közepéig - csak a Mexikói úttól a Mézeskalács térig közlekednek, onnan villamospótló autóbusszal lehet utazni az újpalotai Erdőkerülő utcáig.

A Városligetben a Kós Károly sétányon vasárnap 20.00 óráig gépkocsival nem közlekedhetnek, ezért mind az M3-as felé, mind a városközpont irányába a Vágány utcán vagy az Ajtósi Dürer soron juthatnak el.

Kispesten a Kós Károly teret lezárják a Wekerle napok rendezvényei miatt.

Budafokon az Anna utcát a Törley tér előtti szakaszon kifelé egyirányúsították. Ellenkező irányban a Leányka utcán át közlekedhetnek.

Pesterzsébeten a Kossuth Lajos utcát átépítik, emiatt egyirányúsították a Jókai Mór utcától az Erzsébet tér felé.

A Tétényi úton, a Bartók Béla út és az Etele út között elkészült az új burkolat, ismét irányonként két sáv járható, így már zavartalan a buszközlekedés is. ( Az Andor utcánál még tart az útépítés.)

A Hungária felüljárón a villamospálya melletti sávokban aszfaltoznak, ezért előfordul, hogy az autósok irányonként csak egy sávban közlekedhetnek.

Díszburkolat építése miatt a Hercegprímás utcát a József Attila utca és a Szent István tér között lezárták.

A VI. kerületben a Nagymező utcát az Andrássy út és a Mozsár utca között lezárták a közúti forgalom elől, mert díszburkolatot építenek.

A Dózsa György úton építkeznek, a Hősök tere felé tartókat az Ajtósi Dürer sortól az Andrássy útig a Felvonulási téren elkerített két új sávba terelik. Az ellenkező irányban is két sáv járható.
Nem lehet balra kanyarodni a Damjanich utcánál, a Dembinszky utcánál és a Városligeti fasornál. A Városligeti fasorba csak a Damjanich utcán keresztül juthatnak el.

A XIV. és a XV. kerületet összekötő Csömöri úti-Drégelyvár utcai felüljárót felújítás miatt lezárták a közúti forgalom elől. A hídon csak a BKV Rt. járművei és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnak át. A kijelölt terelő út a Csömöri út - Miskolci utca - Telepes utca - Öv utca - Erzsébet királyné útja - Rákospalotai Körvasút sor - Árvavár utca - Bezsilla Nándor utca - Pestújhelyi út - Apolló utca - Drégelyvár utca útvonal.

A Gábor Áron utcát a Lóczy Lajos utcától a Pasaréti út felé egyirányúsítják. Az ellenkező irányban a Pasaréti út-Kapy utca-Törökvész út útvonalon lehet közlekedni.

A Flórián téri felüljáró Szentendrei útra vezető ágát felújítás miatt lezárták, ezért az Árpád hídról a Szentendrei útra a felüljáró alatt a szintbeni csomóponton át lehet eljutni. Az Árpád hídon Buda felé lassú haladásra kell számítani. A Flórián téren a Vörösvári út felől érkezők jelenleg nem kanyarodhatnak be balra a Szentendrei útra.

A Fiumei úton a Festetics utcától az Orczy tér felé haladókat a szerviz útra terelik rá, a Baross tér irányába pedig csak a külső sávban közlekedhetnek közmű- és burkolat-felújítás miatt. A munkaterületeknél mindkét irányban csak egy sáv szabad.

A Bartók Béla úton hétfőtől megindult a villamosközlekedés. Újra a teljes vonalon jár a 19-es és a 49-es villamos.
A 18-as villamos még két szakaszban közlekedik: 18-as jelzéssel a Szent János kórház és az Etele tér, illetve 18A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtér és az Albertfalva-kitérő között.
A 47-es villamos a budafoki Városház tértől szintén a körtérig viszi az utasokat. Csúcsidőben 47V jelzéssel autóbusz is közlekedik a Móricz Zsigmond körtértől a Bartók Béla út - Szabadság híd - Kiskörút útvonalon a Deák Ferenc térig.
A 41-es villamos változatlanul Kamaraerdő és a Móricz Zsigmond körtér között jár. Már nem indul az építési területet elkerülő két ideiglenes tehermentesítő járat a Tétény2- és a Sasad-busz, ugyanakkor a Tétény-busz vonalán csuklós buszok szállítják az utasokat.
Az átépítés miatt a Szent Gellért tér és a Tétényi út között továbbra is csak a BKV-buszok és a taxik közlekedhetnek.
A Szabadság hídon Pest felé már haladhat a közúti forgalom, de Buda irányába továbbra is csak a tömegközlekedési járművek és a taxik hajthatnak át.

A Ferihegyi repülőtérre vezető úton az Üllői út és a Csévéző utca között ismét mindkét irányban lehet közlekedni. A Csévéző utca és a Ferihegy 1 közötti szakasz továbbra sem járható, ott a Gyömrői úton halad a forgalom.

Vidéki utak

Sopronnál és Hegyeshalomnál a ki és belépő személyautósok egyaránt fél óra várakozásra számíthatnak, Esztergomnál csak a kilépőknek kell ugyanennyit várakozniuk.

Az M1-es autópályán felújítás miatt már öt szakaszon egy pályán halad a kétirányú forgalom. Hegyeshalom felé a Tatabánya-újvárosi csomópontnál nem lehet felhajtani az autópályára. A főváros felé vezető oldalon zárva a tatai csomópont.

Az M3-ason a bagi és a karácsondi csomópont között csak egy-egy sáv járható irányonként. Rendszeresek a torlódások.

Az M7-esen a Balaton felé öt szakaszon, irányonként két szűkített sávon haladhatnak. A főváros felé nem használható a polgárdi, a martonvásári és az érdi csomópont le- és felhajtóága. Az autóút 98-as kilométerénél, Balatonaligánál, Budapest felé nem lehet felhajtani.

A 2-es főút gödi szakaszán a 26- os km közelében csak az egyik sáv szabad.

A 4-es főút 57-es kilométere után Albertirsánál burkolatszélesítés miatt zárva a fél útpálya. Hajdúszoboszló két végén pedig megkezdődtek az elkerülő út építési munkálatai.

Az 5-ösön a 18- as km-nél Budapest közelében új csomópont épül. Napközben csak egy sáv járható.

A 7-esen Székesfehérváron a Nagyszombat úti csomóponton kerékpárutat vezetnek át, egy-egy sávot lezárnak. Balatonszéplak-alsón a 112-es km után átépítik a csomópontot, 30-ra kell csökkenteni a sebességet.

A 8- as főúton Székesfehérváron a zámolyi elágazásnál burkolatjavítás, Csór előtt, Inotánál és Hosszúperesztegnél burkolatszélesítés miatt zártak le egy sávot.