Bírósághoz fordul Deutsch Tamás

Vágólapra másolva!
Bíróság előtt kell felelniük mindazoknak, akik az elmúlt napokban alaptalanul vádolták, rágalmazták a volt Ifjúsági és Sportminisztériumot - nyilatkozta Deutsch Tamás, a tárca előző vezetője, a Fidesz alelnöke a Nógrád megyei Bokor községben tartott lakossági fóruma előtt, pénteken.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás szavai szerint a szükséges lépéseket nem a maga, hanem az egykori ISM dolgozói és a támogatott programokban részt vevők védelmében fogja megtenni. Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter hűtlen kezeléssel vádolja a tárca volt vezetőit.

Deutsch Tamás ezzel kapcsolatban elmondta: az ISM munkatársai, vezetői és háttérintézményei az elmúlt négy évben jól, tisztességesen, minden törvényt és jogszabályt maximálisan betartva dolgoztak. Mint fogalmazott: volt miniszterként tiszta a lelkiismerete. Utódja azon szándékát, hogy ismeretlen tettesek ellen tesz büntetőfeljelentést, Deutsch Tamás otromba, gonosz és végül bumerángként visszaütő politikai támadásként nevezte.

Véleménye szerint nagy csalódást keltett a GYISM eddigi tevékenysége, ezt a tétlenséget igyekeznek elfedni az úgynevezett leleplezéssel. A volt miniszter hozzátette: vádlóik egyetlen olyan állítást sem fogalmaztak meg, amely megfelelne a valóságnak. Szavai szerint a tárca jelenlegi vezetői feladják a leckét a rendőrségnek, hiszen az egész kormány számára "blamázs" lenne, ha a feljelentés alapján nem rendelnék el a nyomozást. Hozzátette: annak elrendelése viszont a rendőrségnek lenne kínos, mert azt támasztaná alá, hogy újra politika által irányított rendőrség működik Magyarországon.

Deutsch öccse mégis kötött szerződést az ISM-mel/itthon/20020906deutsch.htmlJánosi szerint milliárdos visszaélések voltak az ISM-ben/itthon/20020904milliardos.html

A Fidesz alelnöke a lakossági fórumon ez ügyben úgy fogalmazott: nagyüzemi körülmények között zajlik a megfélemlítés, mert az állítások sok száz olyan emberre is árnyékot vetnek, akik részt vettek a volt ISM programjaiban, elnyerték terveikhez a tárca támogatását.

Deutsch Tamás a fórumon annak is hangot adott, hogy a május 27-én hivatalba lépett Medgyessy-kormány nem hajtott végre gazdasági csodát. Mint mondta: a kedvező jóléti intézkedések lehetőségét az Orbán-kormány helyes gazdaságpolitikája teremtette meg.