Vágólapra másolva!
Pazarlóan bánt a környezetvédelemi pénzekkel a zöldtárca korábbi vezetése. A Népszabadság szerint a legtöbb gyanús esetre Pepó Pál minisztersége alatt került sor. A tárca jelenlegi vezetői által elrendlet belső vizsgálat szerint érthetetlenül nagy összegeket kapott több, kisgazdákhoz közel álló sajtótermék és civil szervezet is.
Vágólapra másolva!

A környezetvédelmi minisztériumban elrendelt belső vizsgálat eddigi eredményei szerint a Környezetvédelmi Alapból 50 millió forintot adott 2000-ben Pepó Pál korábbi környezetvédelmi miniszter a mindössze nyolc számot megélt, Zöld Magyarország című lap kiadására. Az újságban rendszeresen publikáltak kisgazda politikusok, így Kávássy Sándor, és Gordos Dénes - írja a Népszabadság.

Emellett a Kis Újságot kiadó Kisgazda Jövő Alapítványt is több éven át (egészen a kormányváltásig) heti negyedmillió forinttal támogatták. Szintén komoly pénzekhez juthatott egy Pepó Pál politikáját és a kisgazdapártot támogató zöldszervezet. A Kávássy által alapított Magyar Környezetvédők Társasága még a bírósági bejegyzés előtt kapott 19 millió forint támogatást.

A vizsgálat eddigi eredményei alapján az előző vezetés akkor dobta ki a legtöbb pénzt, amikor Pepó Pál a Torgyán József vezette FVM-nek ajándékozta a Környezetgazdálkodási Intézet milliárdos értékű belvárosi székházát, úgy, hogy az intézet feladatait továbbra is a zöldtárcának kellett ellátnia - tudta meg a Népszabadság.