Kulturális hírműsor napi 600 ezerért

Vágólapra másolva!
A Népszabadság úgy tudja, hogy a kultuszminisztérium támogatna egy, az MTV-ben naponta jelentkező műsort, napi 600 ezer forinttal. Az MSZP médiapolitikusa nem hallott a tervről, de közölte, hogy nem adná hozzá a nevét.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatna egy, a Magyar Televízióban naponta jelentkező kulturális műsort - tudta meg a Népszabadság. A 15 perces adás külső gyártásban készülne, adásonként 600 ezer forintért. A tervek szerint a producer Herendi János lenne, akinek felesége Görgey Gábor kultuszminiszter jogi tanácsadója. Herendi szerint a napi 600 ezer forintos költségvetés reális.

Az MSZP médiapolitikusa, Újhelyi István augusztus elején bírált egy olyan szerződést, mely alapján a napi 13 perces Thémára 900 ezer forintot kapott az előző ciklus legnagyobb beszállítója, Vitézy László. Szakértőkre hivatkozva a politikus mindössze 90 ezer forintra becsülte a produkció költségét. Azt is megemlítette, hogy a 25 perces, 70 fővel dolgozó Híradó félmillió forintból készül. Újhelyi a Népszabadságnak elmondta, hogy nem hallott a tervezett műsorról, de nem adná hozzá a nevét.

A lap úgy tudja, hogy a terv hetek óta a Magyar Televízióban van, de nem írták alá.