Fidesz: Mécs amnéziában szenved

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki párt közleményben reagált arra, hogy Mécs Imre nyilvánosságra hozta az ügynöklistát. A Fidesz szerint a szabad demokrata politikus politikai ámokfutásának mélypontjára jutott, és egyetlen célja, hogy Medgyessy Péter múltját tisztára mossa.
Vágólapra másolva!

A Fidesz országos elnöksége kénytelen megállapítani, hogy Mécs Imre mai, zavaros és értelmezhetetlen kijelentéseivel politikai ámokfutásának mélypontjára jutott - közölte azt MTI a párt közleménye alapján. Az ellenzéki párt szerint Mécs Imre ahelyett, hogy bocsánatot kért volna "az alaptalanul megrágalmazott Nógrádi Lászlótól és Kádár Bélától", pénteken újra besározta őket. "Mécs Imre minden bizonnyal kóros amnéziában szenved, hiszen az elmúlt napokban ő maga jelentette be, hogy Nógrádi László és Kádár Béla tisztázta magát" - áll a közleményben.

Mécs nyilvánosságra hozta az ügynöklistát/itthon/20020830mecs.html

A Fidesz országos elnöksége szerint az általa érintettnek mondott volt kormánytagok nevét Mécs Imre úgy tette közzé, hogy erre sem felhatalmazása - s ahogy maga is beismerte -, semmilyen meggyőző bizonyítéka nincs. "Mécs Imrét az az egyetlen cél vezérli, hogy végrehajtsa azt az egyébként teljesíthetetlen bravúrt, hogy Medgyessy Péter titkosszolgálati múltját politikai megrendelésre tisztára mossa. E cél elérésének érdekében a bizottsági elnököt, úgy tűnik, sem a tények, sem pedig bármilyen erkölcsi megfontolás nem befolyásolja" - vélekedik a Fidesz vezető testülete.

A grémium megítélése szerint Mécs Imrét egy olyan bizottság vezetésével bízták meg, amely a tisztánlátást és tényfeltárást szolgálta volna, ám neki sikerült azt "a teljes zűrzavar, a folyamatos kiszivárogtatások és rágalmazások tragikomikus műhelyévé alakítania".

"A Fidesz Magyar Polgári Párt reméli, hogy Mécs Imre mai rögtönzött produkciója után végre maga is levonja a megfelelő konzekvenciákat, mind a bizottság, mind pedig a saját közéleti tevékenységét illetően" - zárul a közlemény.