Bogár László: Velem is próbálkoztak

Vágólapra másolva!
Méltatlan és embertelen játszma zajlik, és a magam részéről az üggyel való foglalkozást befejeztem - közölte Bogár László volt államtitkár a volt és jelenlegi kormánytagok állambiztonsági múltjának vizsgálatával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Bogár László neve is szerepelt azoknak a kormánytagoknak a listáján, akik egy országos napilap közlése szerint érintettek lehetnek az állambiztonsági múlt tekintetében. Az Antall-, a Boross- majd az Orbán-kormány politikai államtitkára elmondta: harminc évvel ezelőtt, 1972-ben, amikor végzős hallgató volt a Közgazdaságtudományi Egyetem Külkereskedelmi Szakán, mint minden végzőst, megkeresték az állambiztonsági szervek. Mint felidézte, kétszer vagy háromszor beszélgettek vele hadkötelesként, adategyeztetés címén a katonai hadkiegészítő parancsnokságon. - Ezért csak feltételezhető, hogy a katonai hírszerzés, vagy elhárítás volt a sikertelen próbálkozó - jegyezte meg Bogár László.

A volt politikai államtitkár elmondta: azt ígérték, hogy a Külügyminisztériumban, illetve diplomataként külföldön dolgozhat. - A feleségemmel együtt eldöntöttük: az ajánlatot csak úgy utasíthatom el, hogy visszamegyünk Miskolcra, és elhelyezkedem egyszerű vállalati közgazdászként - fogalmazott. Mint mondta, ezután már nem volt érdekes az állambiztonsági szervek számára, és többet nem keresték.

- Tragikusnak és komikusnak tartom a Mécs-bizottságban történteket, hiszen a kiszivárogtatás óta már többekről, így rólam is kiderült, hogy szimpla találgatás az egész - jelentette ki Bogár László.