Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sztrádatender Vegyépszer nélkül

Vágólapra másolva!
Ma hozzák nyilvánosságra az autópályák továbbépítéséről szóló pályázatot, melyen a Vegyépszer nem indulhat - tudta meg a Napi Gazdaság. Az ok, hogy a leendő nyertesnek referenciaként átadott autópályát kell felmutatnia. A Népszabadság szerint bár a kiírás nem kedvez a kis cégeknek, a Vegyépszer valószínűleg elindulhat.
Vágólapra másolva!

A szerdán megjelenő Közbeszerzési Értesítő tartalmazza a négy autópálya-beruházással kapcsolatos felhívást, amely alapján a Vegyépszer bizonyosan nem indulhat a pályázaton - írja a Napi Gazdaság. A Népszabadság ezzel szemben arról számol be, hogy bár a kiírás nem kedvez a kisebb cégeknek, a Vegyépszer valószínűleg elindulhat.

A gazdasági napilap szerint azért nem indulhat az Orbán-kormány idejében kedvezményezett cég, mert a pályázatra csak olyan cégek jelentkezhetnek, amelyek referenciaként átadott autópályát tudnak felmutatni. A Vegyépszer Rt. az elmúlt években azonban csak autópálya-felújításban, illetve autóút-építésben szerzett tapasztalatokat.

A jelentkezők októberben nyújthatják be ajánlatukat az előminősítésre. A tendernyertes építők 2003. március 1-jén kezdhetik meg az építkezést. A tervek szerint az építkezéseknek 2004 illetve 2005 közepére kell befejeződniük, ami féléves csúszást jelent a kútba esett meghívásos pályázathoz képest. 2004 júliusára az M7-es és M70-es utaknak a horvát és a szlovén határt kell elérniük, és el kell készülnie az M3-as új, 13 kilométeres szakaszának Polgár és Görbeháza között. 2005 nyaráig az M7-es autópálya Balatonszárszótól Ordacsehiig vezető szakasza épül meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről