Megújul a Nagymező utca

Vágólapra másolva!
Díszburkolatot, díszkivilágítást kap a Nagymező utca Andrássy út-Mozsár utca közötti szakasza, ahol a jövőben tilos lesz parkírozni. A munkák hétfőn kezdődnek, november végéig csak a trolik és a taxik hajthatnak be a területre.
Vágólapra másolva!

A Broadway koncepció részeként megújul a Nagymező utca Andrássy út-Mozsár utca közötti szakasza. A felújítása során 345 millió forintért jelentősen kibővülnek a gyalogosfelületek, és megújul a trolik által használt út is. A munkák idején a területre csak a trolibuszok és taxik hajthatnak majd be. Erről a főpolgármester beszélt hétfőn helyszíni tájékoztatóján. A beruházókkal közbeszerzési eljárás után került sor a szerződéskötésre - mondta a főpolgármester.

Demszky Gábor elmondta, hogy az átépítést követően az érintett szakaszra gépkocsival csak célforgalomban lehet majd behajtani, az Andrássy út felől. A parkolás tilos lesz. A terület visszakapja régi "tér" jellegét, 2000 négyzetméter felületet gránittal burkolnak, a tér díszkivilágítást és egyedi közvilágítási berendezéseket kap. A kivitelezési munkálatok teljes befejezésének határideje 2002. november 30.

A Broadway koncepció következő állomása a Szabó Ervin tér, Ötpacsirta utca, Reviczky utca lesz. A terület idén ősszel új díszburkolatot kap.