Vágólapra másolva!
2004 közepéig 40 darab korszerű és energiatakarékos sínbusz érkezik Magyarországra. Az orosz államadósság ellentételezéseként kapott járművek egyikét már forgalomba is helyezték a Nyugati pályaudvaron. A légkondicionált sínbuszokat a tervek szerint a Budapest-Esztergom közötti járaton, valamint a miskolci, hatvani, celldömölki elővárosi forgalomban használják majd.
Vágólapra másolva!

Forgalomba helyezték az orosz államadósság ellentételezéseként érkező 40 dízel sínbusz első darabját a Nyugati pályaudvaron. Mándoki László, a MÁV Rt. vezérigazgatója elmondta: 2004 nyaráig 40 korszerű, energiatakarékos, környezetkímélő jármű érkezik az országba. Az idén összesen 10 sínbusz érkezik, jövőre 20, 2004-ben pedig további tíz. A 100 millió dollár értékű sínbuszok a nagy energiafogyasztású, magas karbantartási költségű, lecserélésre szoruló mozdonyokat váltják majd fel.

A vezérigazgató elmondta: a 40 sínbusz üzemeltetése az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és karbantartási igény miatt 14 év alatt 100 millió dolláros megtakarítást eredményez. A hagyományos mozdonyok üzemeltetése évente 50 millió forintba kerül - magyarázta Mándoki László.

Az Oroszországból érkező légkondicionált járműveket elsősorban a mellékvonalakon használják majd, a tervek szerint a Budapest-Esztergom, valamint a miskolci, hatvani, celldömölki elővárosi forgalomban.