Ötezren dolgoztak éjjel a Dunakanyar gátjain

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a Duna vize apad, a Dunakanyar védvonalain vasárnap éjjel mintegy ötezren dolgoztak a gátakon. Az érintett falvak, városok lakói mindent megtettek a katasztrófa elerülésének érdekében.
Vágólapra másolva!

A Duna vízszintje Budapesttől északra apad, ennek ellenére a Dunakanyar védővonalain vasárnapról hétfőre virradóra is hozzávetőleg ötezren dolgoztak a gátakon, köztük 640 katona, hogy az átfolyásoknál, a feltörő buzgároknál azonnal be lehessen avatkozni - közölte Sági János dandártábornok, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője hétfőn reggel.

Elmondta: A homokzsákokból emelt védővonalak mögül csak két családot kellett a vízáttörés miatt kitelepíteni Dunabogdánynál. Jelenleg Budapesttől délre Érd és Százhalombatta felé tart a tetőző ár, ám ezeket a városokat sem fenyegeti veszély, szögezte le a dandártábornok. A következő napokban a visszahúzódó víz nyomán mindenütt fertőtlenítlenítik és tisztítják az utakat. Mint mondta: Az érintett falvak, városok lakói jelesre vizsgáztak szervezettségből, kitartásból, szolidaritásból, így a soha nem látott magas víz ellenére sikerült elkerülni a katasztrófát.