20 milliót kapnak a tűzijáték miatt a citadellások

Vágólapra másolva!
Kényszerhelyzetbe került az augusztus 20-i tűzijátékot rendező Multimedia Concerts Kft., így a sikeres lebonyolítás érdekében kénytelen kifizetni a Citadella üzemeltetője által a rendezvény jelentette haszonkimaradás miatt követelt 20 millió forintot.
Vágólapra másolva!

Hegedűs László, a Multimedia Concerts Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: annak ellenére kénytelenek kifizetni a 20 milliót, hogy már korábban jelezték, vitatják az összeg jogosságát. Három évvel ezelőtt - amikor legutóbb a Gellérthegyről lőtték fel a rakétákat - a költségvetés még csupán két és félmillió forintot fizetett az akkori üzemeltetőnek.

Korábban több alkalommal jelezték a Citadella 4-U Kft.-nek: kimutatást kérnek arról, mekkora bevételtől esik el a létesítményt működtető cég amiatt, hogy a Citadellán található éttermet és az illegálisan létesített panorámateraszt Szent István napján, a közelében lévő múzeumot pedig augusztus 16. és 21. között zárva kell tartania, ám az iratot mindmáig nem kapták meg - közölte az igazgató.

Hegedűs azt is elmondta: ezen az egy eseten kívül nem kell a tűzijátékkal kapcsolatos további kártérítési igényekre számítaniuk, a munkálatok, esetleg a petárdák miatt keletkező kisebb tüzek okozta károkra a cég biztosítással rendelkezik. Ez a Miniszterelnöki Hivatal egyik követelménye volt.

Az ügyvezető igazgató elmondta: az idén - egy berlini céggel közösen - ismét a tűzijáték kellékeit évtizedeken át biztosító balatonfűzfői Nitrokémia jogutódja, a NIKE-Fiocchi a rendezvény beszállítója.

A félórás műsor alatt Gajda László erre az alkalomra komponált Tűzizene című zeneműve lesz hallható, a nézők pedig számos olyan fényeffektusban gyönyörködhetnek majd, amelyek világszerte újdonságnak számítanak.