Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tetőzött a Duna Budapestnél - megnyitották a rakpartot

Vágólapra másolva!
A Duna fővárosi szakaszán hétfőre virradóan tetőzött az árhullám, 610 centiméterrel. A hajnali órákban megnyitották a vasárnap lezárt budai alsó rakpartot. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn kora reggel megnyitották a budai alsó rakpart. A rakpartot a Duna magas vízállása miatt vasárnap délelőtt zárták le a Mozaik utca és a Margit híd között.

Duna fővárosi szakaszán a hétfőre virradó éjszaka 609-610 centiméter körül tetőzött a folyó árhulláma, s feltehetően keddre már több mint félméteres apadás várható.

Az apadás még mindig nagyrészt a Duna vízgyűjtőjén lehullott csapadék mennyiségétől függ. A meteorológiai előrejelzések szerint ugyanis még néhány napig viszonylag sok esővel kell számolni.

A Fővárosi Csatornázási Művek Rt. a budapesti apadásnak megfelelően a délutáni órákban már megkezdi az áradás miatt korábban lezárt csatornanyílások felszabadítását, s így ezeken a helyeken megszűnik a szennyvíz szivattyús átemelése. A vízszint-csökkenést követve még egy-két napba telik a korábban lezárt összes csatornanyílás felszabadítása - jelenti az MTI.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről