Bizottság vizsgálja Deutsch költekezését

Vágólapra másolva!
Parlamenti vizsgálatot indítanak az Ifjúsági és Sportminisztérium előző vezetése által hozott döntések miatt. Az Országyűlés sportbizottságának szocialista tagjai szerint ugyanis több esetben nem szakmai alapon döntöttek a több milliárd forintos beruházásokról.
Vágólapra másolva!

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium vezetése mellett a parlament sportbizottságának versenysport és létesítmény albizottsága is vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy milyen - a szakmaiságot nélkülöző - döntések születtek az Ifjúsági és Sportminisztériumban az előző kormány idején, amelyek büntetőjogi lépésekre is kényszeríthetik a bizottságot - közölte Érsek Zsolt, az albizottság szocialista elnöke.

Érsek elmondta, hogy a tárca előző vezetése mintegy 18 milliárd forintnyi kötelezettségvállalással adta át a minisztériumot az új kormánynak. Ebből az összegből 13,5 milliárd forint a következő évre vonatkozik. A stadionok beléptető rendszerével kapcsolatos programra április végéig 5,2 milliárd forintot költöttek el, miközben csak egy stadion rendszere készült el.

Ugyancsak a szakmaiságot nélkülöző lépésnek tartja a szocialista politikus, hogy a felsőmocsoládi sportcsarnok sok millió forintos támogatásáról szóló döntés - a pályázat benyújtásától számítva - hat nap alatt született meg.

Török Zsolt szocialista képviselő közölte, hogy miközben az Ifjúsági és Sportminisztérium milliárdos közelezettségeket vállalt, a pályázatokon nyertes, nyári táborokat rendező szervezetek többsége az érvényes szerződések ellenére még a táborozási előleget sem kapta meg.