Nem a gyilkos fegyvert találták meg a gyanúsítottaknál

Vágólapra másolva!
A Blikk információi szerint nem a móri gyilkos fegyvert találták meg a nyomozók, amikor átkutatták a két gyanúsított - K. Ede és H. László - lakását. Kiderült: a móri rablógyilkosság két gyanúsítottját egy bejelentés után fogta el a rendőrség. Az MTI úgy tudja, hogy a férfi vádalkuhoz kötötte a részletek közlését. Az ügy fejleményeit az országos rendőrfőkapitány ma hozza nyilvánosságra. Elképzelhető, hogy a bűncselekménynek újabb gyanúsítottja lesz.
Vágólapra másolva!

A Blikk úgy értesült, hogy a gyanúsítottak lakásán talált fegyver nem egyezik a móri Erste Bankban használttal, ellenbe más bűncselekménynél már lőttek vele. A fegyverszakértő megállapította, hogy a talált fegyverből adtak le lövést tavaly szeptemberben egy rablás során.

Az MTI értesülése szerint a móri bankrablás két gyanúsítottját azt követően fogta el a rendőrség, hogy egy férfi telefonon megkereste az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságát és megnevezte K. Edét és H. Lászlót.

A távirati iroda úgy tudja, hogy a férfi a részletek közlését vádalkuhoz kötötte, ugyanis ellene is elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök azonban csapdát állítottak neki és elfogták. K. Edét és H. Lászlót július 22-én fogták el a kommandósok. A két férfit a bíróság két nap múlva előzetes letartóztatásba helyezte, miután a rendőrség hivatalosan is meggyanúsította őket a május 9-ei móri rablógyilkossággal, amelynek során nyolc ember vesztette életét.

K. Edét teljes bizonyossággal felismerte két tanú, és a rendőrség a házkutatások során rábukkant egy lőfegyverre is, amellyel egy férfit súlyosan megsebesítettek Budaörsön tavaly. A házkutatások során találtak egy garancialevelet is, amely szerint két nappal a móri rablógyilkosság után Ausztriában egy 600 ezer forint értékű karórát vásároltak.

Valószínűleg újabb gyanúsítottja lesz a rablógyilkosságnak. Németh Lajos alezredes ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy "nem zárható ki". A rendőrség szerdán nem erősítette meg az osztrák Die Presse információját, miszerint az Ausztriában még júniusban elfogott férfi, a 27 éves móri H. Krisztián lesz az ügy újabb gyanúsítottja.

Az ügy fejleményeiről Salgó László országos rendőrfőkapitány és Ferenczi László, az ORFK bűnügyi főigazgatója ma délelőtt sajtótájékoztatót tart.

Németh Lajos az MTI kérdésére hétfőn nem zárta ki, hogy más súlyos, fegyveres bűncselekmények elkövetésével is meggyanúsítják K. Edét és H. Lászlót, akiket a móri bankrablással gyanúsítanak.