Az Ezüsthajó pert nyert Tóth András ellen

Vágólapra másolva!
Elmarasztalta a II.-III. kerületi bíróság Tóth András szocialista képviselőt, aki korábban a Bánk bán című film finanszírozásával kapcsolatban tett nyilatkozataival - a bíróság csütörtökön hozott, elsőfokú döntése szerint - megsértette az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét.
Vágólapra másolva!

Tóth András a döntést ismertetve az MTI-nek nyilatkozva elmondta: fellebbezést nyújt be a határozat ellen. Emlékeztetett rá: tavaly nyáron több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy az állami produkció gyártása során mintegy 150 millió forintot kísérelhetnek meg kiemelni a film költségvetéséből. Tóth András ezt - akkori nyilatkozatai szerint - arra alapozta, hogy a birtokába jutott dokumentumok alapján a 766 millió forintos hivatalos költségvetés mellett készült egy 610 millió forintos büdzsé is.

Az MSZP-s honatya az elsőfokú bírósági döntést követően elmondta: a bíróság - az eredeti dokumentum hiányában - nem találta bizonyítottnak állításait. A határozat szerint a képviselőnek fizetett hirdetést kell közzétennie a Népszabadságban, a Magyar Hírlapban és a Tv2 adásában. Ezekben közölnie kell: megsértette az Ezüsthajó Kft. jó hírnevét azzal, hogy megalapozatlanul állította a Bánk bán című film finanszírozásával kapcsolatban, hogy a produkció két költségvetés alapján készül, illetve a gyártás során mintegy 150 millió forintot kísérelhetnek meg kiemelni a film büdzséjéből.