Alpinista fosztotta ki a Kiscelli Múzeumot

Vágólapra másolva!
A rendőrség egy alpinista képesítéssel rendelkező tetőfedőt és egy hajléktalant gyanúsít azzal, hogy július elején kifosztották a Kiscelli Múzeumot. A páros négy festményt viett el, amelyeknek százmillió forint az értéke. A képek továbbra sincsenek meg. A két férfit előzetes letartóztatásba helyezték.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyeztek két férfit, akiket a Budapesti Rendőr-főkapitányság azzal gyanúsít, hogy ők rámolták ki július 1-jén az óbudai Kiscelli Múzeumot. A nyomozók gyanúja szerint a 45 éves budapesti tetőfedő és a 35 éves hajléktalan július 1-jén éjjel négy értékes festményt vitt el a múzeum emeleti folyosójáról. A körülbelül százmillió forintot érő műtárgyakat a rendőrség azóta is keresi.

Az elrabolt képek fotóit korábbi cikkünkben láthatja/itthon/20020701nagyerteku.html

A rablás éjszakáján a riasztórendszer jelezte ugyan a behatolást, de mire a biztonsági őrök odaértek, már csak azt látták, hogy egy férfi épp egy festményt dob le az ablakon át az udvaron várakozó társának, majd kiugrik az ablakon. Mindketten a kapun át menekültek, egyikük sántikált. A férfi csak néhány percig tartózkodott az épületben, ahol kamerák rögzítették a mozgását.

A betörés másnapján a Remete-hegy bozótos területén két hajléktalan mentőt hívott egy sérült férfihoz. A rendőrség ezen a nyomon tudott elindulni, meglátogatták a sérültet a kórházban, ahová a mentő szállította. Kiderült róla, hogy tetőfedő-bádogos, illetve alpinista képesítéssel is rendelkezik.