Deutsch: A kormány felelős a tüntetésért

Vágólapra másolva!
Az MSZP-t és az SZDSZ-t terheli a felelősség az Erzsébet hídi tüntetésért, mert a sokakban megfogalmazódott kételyt a választások tisztaságát illetően nem engedték tisztázni - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke, aki elismerte, hogy a megmozdulás törvénytelen.
Vágólapra másolva!

1990 óta az idei választáson volt a legtöbb csalás és visszaélés - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke a párt sajtótájékoztatóján, amelyet a reggeli, Erzsébet hídnál történt blokád miatt tartott. A politikus egyúttal határozottan kijelentette, hogy a választások végeredménye nem kérdőjelezhető meg. Tudomásul kell venni, hogy a választópolgárok nagy részében kétely él a választási eredményt illetően - mondta a Deutsch.

A kihirdetés óta több törvénykezdeményezés is elindult a kételyek tisztázására - mondta Deutsch Tamás, példaként említve a Fidelitas népi kezdeményezését és az ellenzék törvényjavaslatait, amelyeket a kormánypártok érdemi vita nélkül lesöpörtek. Ezért a kétségtelenül törvénytelen megmozdulásért az MSZP-t és az SZDSZ-t terheli a felelősség - jelentette ki a politikus, aki hozzátette: a rendőrök őrizzék meg nyugalmukat, a tüntetők pedig a törvényes kereteket.