Az ügyvédeken veszekszenek a móriak

Vágólapra másolva!
A móri bankrablás hat áldozatának hozzátartozói azt kérik, hogy a nevükben ne tegyen nyilatkozatot a másik két áldozat hozzátartozóinak ügyvédje, Magyar György. Azt is kérik, hogy a sajtó "egyes munkatársai is tartsák tiszteletben gyászukat".
Vágólapra másolva!

A móri bankban május 9-én elkövetett fegyveres rablótámadás nyolc áldozata közül hatnak a hozzátartozói nyílt levél útján azzal a kéréssel fordultak Magyar György ügyvédhez, hogy a jövőben rájuk való hivatkozással és a nevükben ne nyilatkozzon. A levélben a hozzátartozók azt írják: szeretnék, ha Magyar György és ügyfele tiszteletben tartaná szabad ügyvédválasztási jogukat.

A hat áldozat hozzátartozói emellett tudatták: "tisztelettel kérjük a magyar sajtó egyes munkatársait, hogy a jövőben tartsák tiszteletben a gyászunkat, a személyiségi jogainkat és az elhunyt rokonaink kegyeleti jogait, ezért a tragikus bűncselekménnyel kapcsolatos találgatásoknak, rémhíreknek és az egyes önmutogató szerepléseknek ne adjanak teret". A nyílt levél aláírói leszögezik: személyes és családi tragédiájukból "senkinek nincs joga egyéni ambíciókat melengetve főszereplővé válni".

Korábban:

Újabb perek az Erste ellen Mór miatt