Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Fidesz szerint elfogadhatatlan a főkapitány

Vágólapra másolva!
A Fidesz elnöke szerint Salgó László országos rendőrfőkapitány elfogadhatatlan személlyé vált ügynöki múltja miatt. Pokorni Zoltán úgy véli, hogy a főkapitány veszélyezteti a közrendet, mert ilyen múlttal nem tud együttműködni a nemzetközi szervezetekkel. A rendőrkapitány csütörtökön elismerte, hogy két és fél évig a BM III/I-es ügyosztályán, majd a Csongrád megyei rendőrség kémelhárítási osztályán dolgozott, de hozzátette, hogy ezt soha nem is titkolta.
Vágólapra másolva!

Pokorni Zoltán szerint csütörtökön világossá vált, hogy Salgó László rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány III/I-es volt. A Fidesz elnöke utalt rá, hogy a rendőrkapitányt néhány hete a Medgyessy-kormány nevezte ki.

Pokorni Zoltán szerint a magyar közrendet sok veszély fenyegeti, elsősorban a szervezett bűnözés és a kábítószer-csempészet. Ezeknek a megelőzéséhez nélkülözhetetlen a nemzetközi együttműködés, ám a politikus szerint Salgó László ilyen múlttal nem tud hatékonyan együttműködni a nemzetközi szervezetekkel, és ezzel fontos területen veszélyezteti a közrendet.

Medgyessy Péter kormányfő után Salgó László a második, akiről rövid időn belül kiderült, hogy a titkosrendőrség tagja volt - mondta Pokorni Zoltán, majd megjegyezte: "jó lenne, ha összeszednék magukat a szocialisták, és egyben megtudnánk, ki érintett még".

A pártelnök hozzátette, hogy a rendőrség törvénytelen módon foglalt le iratokat a Fidesz által megbízott kampánycégtől. Ez azért törvénytelen - mondta -, mert az összes aktát elvitték, holott az ügy szempontjából csak hármat vizsgálhattak volna. Szerinte feltételezhető, hogy azért vitték el az összes iratot, hogy áttanulmányozzák a Fidesz kampányterveit, és abból készülhessen fel az MSZP az őszi önkormányzati választásokra. Pokorni szerint ezt csak olyan rendőrfőkapitány engedélyezhette, aki zsarolható ügynöki múltja miatt.

A kormány egyre inkább hálózati kormányként működik - vélte a Fidesz elnöke. Alig egy hónapja alakult meg, és szerinte ennyi idő máris elég volt ahhoz, hogy évtizedeket zuhanjunk vissza. Salgó elfogadhatatlan személlyé vált - mondta Pokorni Zoltán.

Salgó László csütörtökön maga jelentette be egy tévéinterjúban, hogy a III/I-es ügyosztálynak dolgozott 22 éves korától két és fél évig. A főkapitány a nap folyamán közzétett közleményében is elismerte ügynöki múltját, és kijelentette azt is, hogy soha nem is titkolta azt.

Korábban:

Salgó a III/I-ről: Nem titkoltam

A rendőrök visszadják a Happy End gépeit

Keserű pirula a rendőrség

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről