Motoros rendőrökkel az M7-es tragédiák ellen

Vágólapra másolva!
Több egységgel, folyamatosan ellenőrzi a rendőrség az M7-es autópályán, hogy betartják-e az autósok a felújítások miatt bevezetett sebességkorlátozást. A fokozott ellenőrzésre azért van szükség, mert a közelmúltban több, halálos áldozatot is követelő baleset történt a sztrádán. Július közepétől a munkák néhány hétre leállnak majd.
Vágólapra másolva!

Fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség az M7-es autópálya terelt szakaszain az elmúlt hét végén történt, több halálos áldozatot is követelő balesetek és a megnövekedett forgalom miatt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság több, sebességmérő készülékkel felszerelt egysége folyamatosan ellenőrzi az óránként 60 kilométeres sebességkorlátozás betartását.Az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályán elmondták, hogy több lesz a motoros járőr is.

Bakonyi István, a Nemzeti Autópálya Rt.részvénytársaság kapcsolati igazgatója elmondta az [origo]-nak, hogy az eredeti tervek szerint július közepétől néhány hétre leállnak a munkákkal, de elképzelhetőnek tartja, hogy a közlekedési tárca hosszabb szünetet szeretne a turistaszezonban. A minisztérium szakértői bizottságot hozott létre, ami megvizsgálja a felújítás alatti forgalomterelés rendszerét, és azt, hogy miért történik ennyi baleset.

Kedden Csillag István közlekedési miniszter a Parlamentben egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az M7-esen megfelelően történt a forgalom átterelése négy szűk sávra, valamint az óránként 60 kilométeres maximális sebesség bevezetése. Ha azonban a szakértői bizottságok indokoltnak tartják, átalakíthatják a forgalom szervezését - tette hozzá. Bakonyi István véleménye szerint a fegyelmezetlen autósok ellen nincs mit tenni.

Korábban:

Újabb halálos baleset az M7-esen
június 24. hétfő

Súlyos baleset az M7-esen
június 23. vasárnap