Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

<P class="MsoNormal">Nőtt a kormánypártok támogatottsága

Vágólapra másolva!
A Tárki legutóbbi felmérése szerint júniusra 4 százalékkal nőtt az MSZP támogatottsága, ugyanakkor a Fideszé öt százalékkal csökkent. A kisebbik kormánypárt 2 százalékos támogatásnövekedést könyvelhetett el júniusra.
Vágólapra másolva!

A kormányzó párt júniusban 43 százalékos támogatottsággal bírt az összes megkérdezett körében, szemben a májusi 39 százalékkal. A Fidesz eredménye 36 százalékról csökkent 31-re.

A biztos pártválasztók között végzett felmérés szerint a májusi 48-ról 51 százalékra nőtt a szocialisták támogatottsága, míg a Fideszé hét százalékkal, 44-ről 37-re csökkent. A tendencia hasonló a biztos pártválasztók körében is, az MSZP-t támogatók aránya itt 47-ről 51-re változott, a Fideszé akárcsak a pártválasztók esetében 44-ről 37-re csökkent.

Növelte népszerűégét az SZDSZ is, az összes megkérdezett körében, a pártválasztók körében és a biztos pártválasztók körében is, egyaránt 2 százalékkal (3-ról 5-re, illetve a két utóbbinál 4-ről 6-ra) nőtt támogatottsága.

A Centrum Párt könyvelhet még el népszerűség-növekedést, júniusban egy százalékkal többen támogatják őket, mint egy hónappal előbb az összes megkérdezett körében (1 illetve 2 százalék). A MIÉP megítélése nem változott, egy százalékos támogatottsággal bírt mind a két hónapban. Az MDF 1 százalékon áll.

Korábban:

A többség szerint Medgyessynek nem kell mennie

Ajánlat:

Pártpreferenciák a Tárki felmérése szerint

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről