Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

<SPAN lang="HU">Feljelentést tehet a Citadella-terasz építője</SPAN>

Vágólapra másolva!
A Citadella-terasz építője, a Citadella 4U kft kilátásba helyezte, hogy feljelentést tesz a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke ellen rágalmazás és hivatali visszaélés miatt. A hivatal elnöke pénteken jelentette be, hogy az építtető cégnek 8 plusz 15 napon belül le kell bontania a teraszt, ha pedig ezt nem teszik meg, akkor hatósági bontást rendelnek el.
Vágólapra másolva!

Egy hónapon belül le kell bontania a Citadella-teraszt a szabálytalanul építkező Citadella 4U vagyonkezelő cégnek - jelentette be pénteken a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke, Cselovszki Zoltán. Emellett 20 millió forintos örökségvédelmi bírságot szabtak ki a cégre, melynek sem használati, sem rendelkezési joga nincs a Citadella lődombjára, ahol megépült a kávézó és az illemhelyek. Pénteken azt is bejelentették, hogy a Citadella 4U ellen rendőrségi eljárás is folyamatban van, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság feljelentése alapján nyomozást rendeltek el a Citadella 4U ellen természetkárosítás és rongálás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A Citadella 4U az [origo]-hoz eljuttatott közleményében azt állítja, hogy a hivatal pénteki állításával ellentétben nem kapták meg a másodfokú döntésről szóló határozatot, és csak a kézhezvétel után alakítják ki álláspontjukat. Ugyanakkor a cég fontolóra veszi, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke ellen rágalmazás vétsége és hivatali visszaélés bűntette miatt feljelentést tesz. A kft-t ugyanis eddig senki nem értesítette, hogy rendőrségi eljárás indult ellene, emellett hamisnak tartják a hivatal elnökének egyik állítását. Cselovszki Zoltán pénteken azt mondta, hogy a Citadella 4U-nak nincs használati vagy rendelkezési joga a lődombra, a vagyonkezelő cég ugyanakkor a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal kötött megállapodására hivatkozva állítja: a Citadella műemlék együttes külső területeinek - így a lődombnak is - a hasznosítási jogát átengedték a társaságnak.

A Citadella 4U ügyvezető-igazgatója, Veres István levelet juttatott el Cselovszki Zoltánhoz, melyben elismeri, hogy nem vártak az engedélyek megérkezésére, de - állítása szerint - a terasz megépítése szükséges és elengedhetetlen volt. Az építtető cég kitart amellett, hogy szeretnének megállapodásra jutni a hivatalokkal, és szerintük amögött, hogy a hivatal ezt elutasította, valós konkurencia érdek és szakmai féltékenység húzódik meg. Veres István levelében azt kérte a hivatal elnökétől, hogy nézze meg a felépült teraszt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről