Politikai ügy lett Juszt lövöldözéséből

Vágólapra másolva!
Illés Zoltán (Fidesz) követeli, hogy vonják be Juszt László vadászengedélyét, mert szerinte tilalmi időben lőtt ki vadakat. Juszt László szerint ez beleillik abba a politikai támadássorozatba melyet a Fidesz indított ellene. A televíziós személyiség elmondása alapján saját kertjében tanúk előtt lőtte le a kártevőket, és szemtanúk jelenlétében adta át a vele igen rossz viszonyban lévő vadásztársaságnak.
Vágólapra másolva!

Illés Zoltán követeli, hogy vonják be Juszt László vadászengedélyét, mert saját területén ugyan, de tilalmi időszakban ejtett el egy vemhes nyulat és egy őzgidát. A fideszes politikus szerint a tettenérés egyértelmű volt: a helyi vadásztársaság vezetője tanúk jelenlétében megtalálta az elejtett vadakat Juszt terepjárójában. Az eset kapcsán a környezetvédelmi bizottság alelnöke sürgette, hogy a Btk.-ba büntetési kategóriaként kerüljön be a vadorzás fogalma, hogy az elkövetők ne ússzák meg egyszerű szabálysértési eljárással.
Kaufer Virág, a Fauna Egyesület elnöke az állatkínzást is bűncselekménynek nyilváníttatná. A rendőrség nem foglalkozik ilyen ügyekkel, mert a Btk.-ban nincs rá utalás. Az önkormányzatok jegyzői foglalkoznak az esetekkel, de nincs nyomozati joguk, így az állatkínzók még a pénzbüntetéseket is megússzák. Nemrégiben egy keverék kutya lábát vágták le baltával, de mivel csak ötezer forintos kárt állapítottak meg, nem indult nyomozás.

"A Fidesznél már-már kóros dolog, hogy egyszer az útlevelemre, egyszer a fegyvertartási engedélyemre, máskor az állásomra pályázik" - reagált az elhangzottakra Juszt László. Most úgy látszik, a vadászengedélyemre vetettek szemet, de bakot lőttek. Illés úr, ha ennyire figyel rám, akkor pontosan tudja, hogy most mivel foglalkozom. Segíthet, hiszen hozzá is közel álló dologról írok, a Fidesz milliárdos ügyleteinek megírásán dolgozom. Biztos tudna segíteni - közölte Juszt László.
Az ismert médiaszemélyiség öt évvel ezelőtt 70 hektár erdőt telepített az állami erdészet útmutatása alapján, melyet be is kerített, holott elmondása szerint ez a vadásztársaság feladata lett volna. Juszt többször felszólította a társaságot, hogy kötelességük szerint védjék meg a kertet a kártevőktől, de ez szerinte nem történt meg.

Korábban:

Vadászbotrány: nyulat lőtt Juszt