A Posta várja a Fidesztől a 109 milliót

Vágólapra másolva!
A Postához nem érkezett semmiféle kifogás Fidesz részéről a 109 millió forintos szerződéssel kapcsolatban, noha a párt a fizetési felszólítások ellenére erre hivatkozva nem fizetett. Mint ismert, a választási kampány utolsó napjaiban 3,5 millió választási levél kézbesítésére kapott megbízást a Posta.
Vágólapra másolva!

Pokorni Zoltán tegnap azt állította, hogy kampányukra fordított pénz nem lépte túl a törvényben megszabott 386 millió forintot, annak ellenére sem, hogy csak a postának 109 millió forintot kell kifizetniük. Az RTL Klub korábban már közzétette, hogy mennyi pénzért hirdettek a csatornán a pártok: a Fidesz 89,6 millió forintért vásárolt politikai hirdetéseket, így csak ez a két tétel közel 200 millió forintot tesz ki.

Amíg nem tesszük közzé a Magyar Közlönyben a választásokon elköltött pénzek nagyságát, addig nem nyilatkozunk arról, hogy mennyibe került a kampányunk - mondta Várhegyi Attila, a Fidesz pártigazgatója az [origo]-nak, így azt sem árulta el, hogy túllépték-e a keretet. A jogszabályok szerint a jelölő szervezeteknek és független jelölteknek június 20-ig kell a Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozniuk a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.