Volt kommandósokat is ellenőriznek Mór miatt

Vágólapra másolva!
Körülbelül félszáz magyar bűnözőt akarnak a móri rablógyilkossággal kapcsolatban leellenőrizni a nyomozók. Rajtuk kívül megkezdték a rendőrség és a katonaság volt terrorelhárítóinak, illetve az idegenlégiót megjárt személyeknek az ellenőrzését is. Ha kell, a jelenleg is hivatásos állományban lévő magyar kommandósokat is megvizsgálják. Kutatnak külföldön is, elsősorban ukrán, jugoszláv és szlovák szálakon.
Vágólapra másolva!

Rendőrségi források szerint a móri rablógyilkosság felderítése során körülbelül félszáz magyar bűnöző mielőbbi elszámoltatását szeretnék elérni, akikről korábbi cselekményeik, fegyverbeszerzési lehetőségeik alapján feltételezik, képesek voltak a bűncselekmény elkövetésére. Ezek között körülbelül 250 olyan bűnöző van, akinek az ellenőrzését nagyon komolyan veszik a rendőrök, közülük majdnem egy tucatot már el is fogtak az elmúlt hetekben.

Az ő felkutatásuk mellett megkezdték a rendőrség és katonaság testületéből korábban kilépett terrorelhárító kommandósok, valamint az idegenlégiót megjárt személyek ellenőrzését is. Ha így nem jutnak eredményre, megkezdik a jelenleg is állományban lévők ellenőrizését. Az ellenőrzések oka, hogy a támadáskor leadott negyven lövés szinte mindegyike célba talált, vagyis a tettesek gyakorlott lövők lehettek.

Felmerült az is, hogy külföldi elkövetők voltak a tettesek, a nyomozók nyolc ország társszerveinek segítségét kérték, elsősorban ukrán, jugoszláv és szlovák szálakon folyik a nyomozás.

Közben elkészült egy lista, amelyen a nyomozók szerint azok a bűncselekmények vannak, amelyeket a móri rablók követhettek el. Ezt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit tudni, hogy a mórin kívül köztük van egy idei, és több tavalyi bűntett.

Korábban:

Már nyolc Mór környéki fegyveres rablót kaptak el

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról