Orbán Viktor házat vett és eladósodott

Vágólapra másolva!
A volt miniszterelnök alaposan megforgatta vagyonát, eladta lakását, feleségével vett egy házat a fővárosban, eközben alaposan eladósodott, de számláján több pénz van mint februárban volt.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor és felesége közösen jegyzi vagyonát, a földek Lévai Anikó nevén vannak, míg az autó a férj tulajdona papíron. Májusban a miniszterelnök, amint kiderült, hogy a kormányváltás miatt ki kell költöznie a Béla király úti rezidenciából pénzzé tette belvárosi, V. kerületi, 136 négyzetméteres lakását, és feleségével közösen vett egy családi házat a szintén előkelő XII. kerületben, a Svábhegyen. A ház összesen 183 négyzetméter alapterületű, a telek 1544 négyzetméter és tartozik hozzá egy 36 négyzetméteres garázs is.

A volt kormányfő pénzét is együtt kezeli feleségével, számlájukon 9899800 forint van, ami közel 9 millióval több a 4 hónappal ezelőttinél. Devizatartalálukuk változatlanul 1170 amerikai dollár, adósságuk azonban nulláról 20 millió forintra nőtt.

A család tulajdona több mezőgazdasági terület, köztük egy szántó és szőlő 9 hektáron Sárazsadányban, valamint 43 hektár szántó, rét, nádas, árok és legelő a kormányfő szűlőfaluja, Alcsútdoboz szomszédságában, Felcsúton.

Orbán Viktor saját kocsija továbbra is a tavaly áprilisban vásárolt Volkwagen Golf 1.4. Ezen kívül csupán egy értéktárgyat, egy 1998-ban vásárolt irodabútort vallott be.

Nyilvánosan bevallott jövedelme kizárólag közhivatali feladataiból származik, így hat hónapig jár miniszterelnöki fizetése, valamint képviselői alapbére, miután semmilyen bizottságban nem vállalt tisztséget a polgári mozgalom szervezése és irányítása miatt.

Ajánlat:

Az új parlament vagyonnyilatkozatai

Orbán Viktor vagyonnyilatkozata

Orbán Viktor 2002 februári vagyonnyilatkozata