Hírtévét akar a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az Orbán-kormány szóvivőjének vezetésével új hírtelevízió szervezése kezdődött. A Fidesz-közeli csatorna a tervek szerint az Inforádió stílusára emlékeztetne, írja a Népszabadság. Az új adó körül bábáskodik a Filmmúzeum nevű csatorna főszerkesztője is.
Vágólapra másolva!

Borókai Gábor, az Orbán-kormány szóvivője egy hírtelevízió létrehozásába kezdett. A tulajdonosokról és a tervezett indulás időpontjáról Borókai nem kívánt beszélni, de a készülődésről szóló hírt nem cáfolta.

A tervek szerint műholdon keresztül sugározna az első magyar hírtelevízió, így nem kellene frekvenciáért pályázni az ORTT-nél. Az is elképzelhető, hogy egy már működő csatornát alakítanának át, írja a Népszabadság.

Valóban felmerült egy magyar nyelvű hírtelevízió megteremtésének gondolata, ám a munka még csak a tervezési fázis elején tart - nyilatkozta az MTI-nek szerdán Krasznai János, a Filmmúzeum nevű tévéadó
főszerkesztője. Mint elmondta: az ötlet "még csak csírájában van meg", ezért korai lenne nyilatkozni arról. Krasznai János azt hangsúlyozta: van létjogosultsága egy ilyen csatornának, ha az független tájékoztatási eszközként képes működni, ezért is nevezte érthetetlennek, hogy miért sorolják bármelyik
politikai oldalhoz már most az esetleg induló tévét. A Filmmúzeum átalakításáról szóló lapértesülést Krasznai János azzal cáfolta: semmi okuk erre, hiszen a nézők a csatornán most látható műsorok mellett kötelezték el magukat.